Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale a transmis, duminică, un comunicat de presă în care arată că doreşte o dezbatere reală la Congresul PNL din 28 iunie şi protestează faţă de politica ”pumnului în gură” din partid.
Grupul de Iniţiativă precizează că preşedintele interimar al PNL s-a opus public revenirii în partid a lui Călin Popescu-Tăriceanu, ”care ar fi putut, cu autoritatea şi prestigiul său de membru fondator în 1989 al PNL, să convingă majoritatea delegaţilor la Congres să se opună fuziunii PNL cu forţele politice aflate sub influenţa lui Traian Băsescu”.
“Lucrurile nu s-au oprit aici. În aceste zile de pregătire, orice posibilă atitudine opusă conducerii demisionare, care s-ar putea manifesta la Congres, este exclusă din start”, se mai menţionează în comunicatul de presă, citat de Mediafax.
Membrii Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale precizează că protestează vehement faţă de politica ”pumnului în gură”, care pune între paranteze dezbaterea democratică în partid şi cere oprirea sancţionării membrilor PNL pentru delictul de opinie contrară conducerii demisionare a partidului.
“Cerem o dezbatere liberă, la care să se poată exprima puncte de vedere diferite. În caz contrar, deciziile pe care conducerea demisionară intenţionează să le impună Congresului vor genera haos şi derută în PNL şi vor afecta în mod semnificativ prestigiul, popularitatea şi forţa PNL în rândul electoratului”, susţine Grupului pentru Păstrarea Identităţii Liberale.
“Dorim o dezbatere reală la Congresul PNL din 28 iunie pe marginea unor teme cruciale legate de viitorul partidului şi de angajamentele pe care ni le-am asumat în campania electorală din 2012”, se mai arată în comunicat.
Între temele menţionate de acest grup se află analiza activităţii conducerii centrale demisionare a PNL, care a condus la rezultatul nesatisfăcător obţinut la alegerile europarlamentare, dezbaterea pe fond a oportunităţii politice şi etice în vederea unei fuziuni cu PDL, dezbaterea pe fond a oportunităţii politice şi etice a părăsirii grupului liberalilor europeni, ALDE, şi a aderării PNL la Partidul Popular European şi dezbaterea pe fond a stadiului realizării promisiunilor electorale la aproape 2 ani de la alegeri.
“Din nefericire, dezbaterea liberă în PNL este practic suspendată în această perioadă, chiar dacă cei din conducerea demisionară fac eforturi, fără vreun rezultat, ca să păstreze aparenţele. Etichetările, ameninţările şi excluderile din partid s-au amplificat ca o practică curentă moştenită din epoca Antonescu, prin care conducerea demisionară îşi devoalează stilul antidemocratic de lucru şi speră, în acelaşi timp, să-şi conserve funcţiile în partid”, se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, “Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale este în acest moment singurul cadru de dezbatere reală a temelor de mai sus”.
“Este motivul pentru care au aderat la Grup parlamentari şi membri ai PNL. Grupul nostru şi-a propus să coaguleze un nucleu cât mai mare de colegi liberali, membri sau nemembri de partid, care să pledeze la Congres pentru păstrarea identităţii liberale”, precizează Grupul pentru Păstrarea Identităţii Liberale.
1 comentariu
PNL SM cu cine voteaza??????????? HALOOOOOOOOOOO
Enetescu a luat un molotov si doarme, doarme………
Liniste PNL SM este anesteziat……….