Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sute de credinciosi la sfintirea bisericii greco-catolice din Lucaceni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Biserica a fost, intr-un final, arhiplina
Biserica a fost, intr-un final, arhiplina

Ziua de 6 mai a fost una deosebita pentru satenii din Lucaceni, comuna Berveni, deoarece biserica greco-catolica a fost sfintita de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea. Acesta a fost primit, cum se obisnuieste la sosirea unui episcop, in fata bisericii de catre preotii concelebranti si credinciosi, in jurul orei 10.

Au fost prezenti sute de credinciosi veniti din localitatile din apropiere, dar si din comunele maramuresene Sisesti, Surdesti, Danesti, Negreia si Cetatele. S-au rugat alaturi de preoti timp de cateva ore pentru binele persoanelor dragi. Majoritatea au fost persoane in varsta, dar n-au lipsit copilasii imbracati in costumase. Vremea a fost de partea organizatorilor, temperaturile au fost de peste 20 de grade si cerul senin.

Invitatul de onoare a fost Ieromonahul Filip Craciun

Episcopul Virgil Bergea a oficiat Sfanta Liturghie inconjurat de preotii: Radu Filip – vicar foraneu al Satmarului si protopop al Careiului, Gabriel Hort si Gheorghe Pricop din Sisesti, Grigore Pop din Danesti, Augustin Butica din Cetatele, Felician Buzgau din Piscolt, Cristinel Balan din Carei, Florin Madaras, preotul gazda de la Lucaceni, impreuna cu Ipodiaconii Eduar Fischer si Istvan Deak, ajutati de un grup de seminaristi din Oradea.

Mai multe in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament  PDF)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns