Image 1
Image 2

BLOCAJ LA VAMA HALMEU

Sute de tiruri așteaptă la coadă să intre în Ucraina

Sute de tiruri așteaptă la coadă să intre în Ucraina
Poliția de Frontieră ne-a remis o informare cu privire la situația de la Vama Halmeu, unde sute de tiruri așteaptă să intre în Ucraina.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ţinând cont de situația generată prin reconfigurarea traseului pentru transportatorii de marfă ucraineni ca urmare a blocării/închiderii unor puncte de frontieră dintre Ucraina și alte țări europene – timpi crescuţi de aşteptare la automarfare pe sensul de ieşire din România către Ucraina în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu – la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au fost intensificate discuţiile prin intermediul canalelor de cooperare cu omologii ucraineni pentru identificarea unor soluții astfel încât să se poată asigura o fluidizare a traficului transfrontalier pentru transportatorii de marfă.

 

Acest lucru este impus de faptul că formalitățile de control la frontieră, în România, sunt condiționate de capacitatea autorităților ucrainene de a prelua şi procesa camioane.

 

Referitor la atribuţiile instituţiei noastre, precizăm că se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu, fiind folosite toate arterele de control destinate automarfarelor. De asemenea, s-a suplimentat personalul care desfășoară formalitățile de control, dar este important de ştiut că, dată fiind frontiera cu un stat non UE, controlul în PTF Halmeu este multiplu, respectiv control vamal, fito-sanitar, sanitar veterinar, controlul rovinietei, precum și cel al greutății încărcăturii camioanelor, conform normelor prevăzute de lege.
Conform legislaţiei, staționarea camioanelor este posibilă doar în afara localităților, însă, ţinând cont de numărul foarte mare de automarfare care așteaptă să iasă din România prin PTF Halmeu, coloana formată de acestea îngreunează vizibil circulația rutieră în localitățile adiacente punctului de trecere a frontierei (Halmeu, Turulung și Drăgușeni) pe DN 1C până la intersecția cu DE 58.

 

Din acest motiv, polițiștii de frontieră sătmăreni din cadrul STPF Satu Mare, SPF Halmeu, în cooperare cu echipaje din cadrul IPJ Satu Mare și IJJ Satu Mare acţionează permanent în zonă pentru fluidizarea traficului și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

 

Sâmbătă în jurul amiezii, prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu timpul de aşteptare pentru automarfare era de aproximativ 1.200 de minute și aproximativ 350 de automarfare se aflau în așteptare pentru a ieși din România și a intra în Ucraina.

 

Citește și

Protestele fermierilor Polonezi din Varșovia

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

HOTĂRÂRE DE GUVERN

Ordonanța cu comasarea alegerilor, adoptată

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat că în şedinţa extraordinară de vineri, 8 martie, a Executivului a fost adoptată ordonanţa de urgenţă care declanşează procesul de organizare simultană a alegerilor locale şi pentru Parlamentul European, în data de 9 iunie.