Image 1
Image 2

MARE EVENIMENT LA TURȚ

Sute de turțeni și invitați la danțu la ciuperca din centrul localității

Localnicii din comuna Turț, dar nu numai, au avut parte de un eveniment de excepție. Sute de turțeni, și invitați ai acestora din celelalte sate din Țara Oașului au participat la un danț organizat de autoritățile locale, dar și de fii ai satului.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este vorba despre un eveniment la care sute de participanți au îmbrăcat straiele populare, fiind invitați zeci de copii, părinți ai acestora, reprezentanții autorităților locale, ceterași de-ai locului, zongorași renumiți, fii ai satului, precum și oșeni din alte comune.

 

 

“În comuna Turț a răsunat ecoul tropotitorilor într-un număr foarte mare alături de giucăușele lor. Feciori și fete îmbrăcate în straie de sărbătoare, alături de instructorul Viorel Ianoș au giucat un danț oșenesc în compania ceterașului Chirilă Ignat și zongoriștii Grigore Belbe și Grigore Ignat.

 

 

Acest eveniment a fost realizat cu participarea tuturor părinților acestor copii și sub îndrumarea doamnei Adina Pop. Mulțumim tuturor pentru susținere, mulțumim tuturor locuitorilor comunei noastre care au fost prezenți într-un număr așa de mare.

 

 

Mulțumim tuturor colaboratorilor: domnului Dănuț Marița, cunoscut în comunitate ca și Dănuț al lui Lotor, pentru susținere și locație pe timpul pregătirilor, precum și altor consăteni care s-au implicat în organizare.

 

 

Sperăm ca pe viitor să avem parte de cât mai multe reprezentații în domeniul cultural al comunei noastre”, a informat Viorica Marița, responsabil al Centrului Cultural din comuna menționată.

 

 

 

A fost un eveniment foarte reușit, iar turțenii și-au exprimat dorința de a participa la astfel de evenimente și după ce se încheie următoarele posturi mari de peste an, dar și cu ocazia lăsării de sec.

 

 

Danțul oșenilor este un bun prilej pentru copiii care au urmat cursurile instructorului Viorel Ianoș să iasă în societate și să arate comunității faptul că tradiția giucatului are continuitate, că tinerii sunt interesați să păstreze identitatea lăsată de înaintași și prin tropotit și țâpuritură.

 

 

Citește și:

CĂLINEŞTI-OAŞ: Zeci de membri ai Asociaţiei Ţara Oaşului la praznicul Bisericii Ortodoxe

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with