
Ei au posibilitatea să-și dezvolte gândirea critică, dar și alte abilități de rezolvare a problemelor din cele două domenii de interes.
Tabăra a început în data de 12 februarie, iar prima zi a fost una încununată de succes. Le-a oferit participanților oportunitatea de a învăța, de a se dezvolta și de a se distra, alături de colegii lor pasionați de știință și tehnologie.
La finalul zilei de 12 februarie, participanții și-au putut împărtăși impresiile.
Potrivit informațiilor furnizate de Instituția de învățământ, “în perioada 12 – 15 februarie 2024, la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare, are loc un eveniment deosebit, pentru pasionații de matematică și informatică, Tabăra de Matematică și Informatică, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, în colaborare cu Centrul Județean de Excelență Satu Mare, Asociația Excelență în Informatică Satu Mare și Societatea de Științe Matematică din România, filiala Satu Mare.
Această tabără reunește elevi talentați și pasionați de la diferite școli din județul Satu Mare, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile în aceste domenii și de a interacționa cu alți tineri cu aceleași interese.
Prima zi a Taberei de Matematică și Informatică, de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare a fost plină de entuziasm și activități captivante, pentru toți participanții”.
În toate cele patru zile ale evenimentului, concomitent cu activitățile academice, se desfășoară și diferite ateliere care le permit elevilor să socializeze, dar și să lege prietenii, respectiv să învețe să lucreze în echipe bine închegate.
Aceste inițiative le aparțin profesorilor coordonatori Raluca și Horea Jurge, respectiv echipei de robotică B-ROBO TEAM.
Toate activitățile propuse de profesori au creat o atmosferă prietenoasă și colaborativă, stârnind interesul liceenilor de a se implica activ în toate activitățile special concepute pentru ei.
De altfel, toate inițiativele și atelierele propuse de către dascăli au avut ca scop stimularea gândirii critice, dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor și explorarea unor concepte noi în matematică și informatică.
Trebuie menționat faptul că elevii au fost îndrumați de profesorii: Călin Popescu, Anca Vanț, Daniela Mic Oprea, Natalia Danci la matematică, respectiv de Nicoleta Șandor, Annamaria Lakos, Arnold Beiland și Rita Sabo la informatică.
Citește și:
Activitate de lectură creativă cu elevii de clasa a V-a de la Colegiul Eminescu
Fii primul care comentează