Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tablouri de Petrascu, scoase la licitatie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Lucrarile ‘Fetita cu pisica’ si ‘Venetia’, semnate de pictorul Gheorghe Petrascu, vor fi puse în vanzare la licitatia casei Alis de marti, la sume estimative care depasesc 100.000 de lei.

Astfel, tabloul ‘Fetita cu pisica’, ce o reprezinta pe fiica pictorului, Marina, este estimat la 140.000 de lei, iar ‘Venetia’, care provine din colectia dr. I. Baba, la 120.000 de lei. Totusi, cea mai valoroasa lucrare scoasa la licitatie la sesiunea Alis, care numara peste 70 de loturi, este ‘Marina’, semnata Aivazovski. Tabloul este estimat la 200.000 de lei.

Printre lucrarile puse în vanzare la licitatie la sume estimative ridicate se mai numara: ‘Venetia – Ca’ D’Oro’ de Corneliu Baba, ‘Anemone’ de Stefan Luchian, ‘Lalele’ de Stefan Popescu si ‘In curtea bisericii din Popesti Leordeni’ de Rudolf Schweitzer-Cumpana.Pe 26 aprilie, si casa de licitatii GoldArt organizeaza o sesiune unde cap de afis este tot o lucrare semnata de Gheorghe Petrascu – ‘Femeie la malul marii’, estimata la 17.000 – 22.000 de euro..

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns