type
Image 1
Image 2
taitei de casa
taitei de casa cu nuca
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Tăiţei cu nuci
Tăiţei cu nuci

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii:

600 gr. tăiţei,

100 gr. zahăr,

200 gr. nuci,

10 gr. sare

Mod de pregătire: se fierb tăiţeii în apă cu sare. După ce s-au pătruns se scot şi se spală sub un jet de apă rece. Seamestecă împreună cu nucile pisalte şi zahărul după gust. Dacă vă place mai aromat, puteţi folosi şi puţin zahăr vanilat.

Aluat pentru tăiţei (iofca)

taitei de casa
taitei de casa

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii:

500 gr. făină,

150 ml apă (lapte),

4 ouă,

10 gr.sare

Mod de pregătire:se amestecă bine făina cu lapte sau apă, ouă şi sare. Seface un aluat care se frământă bine. Se dă  la rece 10 minute. Se scoate, se împarte în două, se întinde cu sucitorul ( să aibe grosimea foii  de 2-3 mm) se taie sub formă de panglici şi apoi pe lat după dorinţă. Se lasă se se usuce pe un şervet sau pe o hartie alba.

Pofta buna!

magazin online de aer conditionat si sisteme de climatizare
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

Devenită o alternativă sănătoasă și delicioasă la tradiționalele preparate de Paște, această mâncare de conopidă de post impresionează prin simplitatea și versatilitatea sa. Ideală pentru cei care doresc să îmbogățească masa festivă cu o opțiune vegetariană, această rețetă valorifică la maximum gustul natural al conopidei, oferind un fel de mâncare nutritiv și ușor de preparat.