

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii:
600 gr. tăiţei,
100 gr. zahăr,
200 gr. nuci,
10 gr. sare
Mod de pregătire: se fierb tăiţeii în apă cu sare. După ce s-au pătruns se scot şi se spală sub un jet de apă rece. Seamestecă împreună cu nucile pisalte şi zahărul după gust. Dacă vă place mai aromat, puteţi folosi şi puţin zahăr vanilat.
Aluat pentru tăiţei (iofca)

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii:
500 gr. făină,
150 ml apă (lapte),
4 ouă,
10 gr.sare
Mod de pregătire:se amestecă bine făina cu lapte sau apă, ouă şi sare. Seface un aluat care se frământă bine. Se dă la rece 10 minute. Se scoate, se împarte în două, se întinde cu sucitorul ( să aibe grosimea foii de 2-3 mm) se taie sub formă de panglici şi apoi pe lat după dorinţă. Se lasă se se usuce pe un şervet sau pe o hartie alba.
Pofta buna!
Fii primul care comentează