Image 1
Image 2

TRAGEDIE

Tânăr român de 14 ani, cu origini din Satu Mare, ucis în Italia

Alexandru Ivan, elev în clasa a treia la institutul "Domenico Savio", a fost ucis într-un atac armat în zona Monte Compatri, lângă Roma, în noaptea de 12 spre 13 ianuarie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit presei italiene, doi romi, cetățeni români, au deschis focul din mașină asupra tânărului de 14 ani.

 

Incidentul a avut loc după ce cei doi autori s-au legat de adolescent într-un bar local. După ieșirea din bar, romii au declanșat atacul. Aceștia făceau parte dintr-un clan de interlopi specializați în droguri și prostituție.

 

Alexandru Ivan, pasionat de istorie și fotbal, se afla în Monte Compatri de doi ani, locuind alături de mama sa, tatăl vitreg și cei doi frați mai mici. Descriindu-l ca pe un băiat “excelent”, unchiul său a subliniat tragedia fără sens a pierderii sale.

 

Familia tânărului provenea dintr-o situație dificilă, iar în seara tragediei sărbătorea ziua de naștere a mamei lui Alexandru și a unui unchi. Cu toate că se integraseră bine în comunitate, erau cunoscute antecedentele tatălui vitreg cu forțele de ordine.

 

Tragedia a șocat comunitatea, iar reacțiile de tristețe și consternare au umplut rețelele de socializare. Alexandru Ivan a fost ucis în parcarea stației de metrou Pantano, într-un atac care a lăsat o familie și o comunitate în doliu.

 

Update, 14 ianuarie 2024, ora 16.00: Bunica lui Alexandru, Ana Cionca este din Tarna Mare, sat Valea Seacă, însă cu mulți ani în urmă femeia s-a mutat în Italia. Ea nu mai are nici casă în sat. În schimb are un frate și o soră în sat. Alexandru este fiul fiicei Anei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Fapte ilegale la frontieră

Duminică, 10 decembrie 2023, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 208.500 de persoane, cetățeni români și străini, şi peste 56.200 de mijloace de transport.