Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Teatrul de Nord a lansat un nou spectacol dedicat copiilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“Alba ca Zapada” a avut ieri primele doua reprezentatii

 

Cei sapte pitici ai Teatrului
Cei sapte pitici ai Teatrului

Ultimul spectacol pentru copii pus in scena in aceasta stagiune la sectia romana a Teatrului de Nord a avut parte ieri de primele doua reprezentatii. Este vorba de celebrul basm “Alba ca Zapada” al fratilor Grimm, adaptat si garnisit regizoral de Andrei Mihalache intr-un decor simplu si functional gandit de Alexandru Radu.

 

Din distributia dramatizarii au facut parte actorii Camelia Rus, Anca Similar, Gabriela Dorgai, Carmen Fratila, Sorin Oros, George Birsan, Alina Negrau, Andreea Mocan, Alexandra Odoroaga, Raluca Mara, Sergiu Tabacaru, Tibor Székely, Vlad Chico. La spectacolul de premiera, programat la ora 10, sala s-a umplut de copii de la mai multe gradinite satmarene.

Actorii au jucat si s-au jucat cu daruire intr-un scenariu presarat si cu glume de interior ale institutiei si poante pe care copiii era greu sa le prinda la adevarata lor dimensiune, dar urmarind fidel firul epic expus de Carmen Fratila, obisnuita sa citeasca povesti. Spectacolul arata bine, e coerent si convingator, unele aparitii sunt de un umor aparte si, cel mai important, copiii se simt bine. Intrarea de final a “printului” George Birsan pe versurile din “Mistretul cu colti de argint” ne-a smuls un zambet aparte, actorul continuandu-si rolul de amorez romantic din “Fontana di Trevi”, recenta premiera dedicata celor mari. Una peste alta, spectacolul place si are clipe de reala delectare.

“Fontana di Trevi” revine pe scena Salii Mari duminica 29 aprilie de la ora 19, in conceptia unei echipe largi, regizor fiind Ovidiu Caita, iar actori Rappert Gábor, Ciprian Vultur, Raluca Mara, Alexandra Odoroaga, George Birsan, Ionut Mateescu, Vlad Muresan, Rora Demeter, Anca Similar, Alina Negrau, Dorina Nemes, Lörincz Ágnes si Vlad Chico.

Editia 2012 a Festivalului multicultural “Fara Bariere” va avea loc in perioada 18-27 mai in patru locatii diferite.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns