Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Teatrul Excelsior din Bucuresti va primi numele “Ion Lucian”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Teatrul Excelsior va fi redenumit “Ion Lucian”, dupa numele marelui actor care a fondat institutia de spectacole, decedat sambata, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, luni, cand a venit sa ii aduca un ultim omagiu artistului.

Trupul neinsufletit al lui Ion Lucian a fost depus luni la Teatrul Excelsior, unde familia, prietenii si admiratorii i-au putut aduce un ultim omagiu.

In foaierul teatrului sunt expuse pagini din ziare cu articole despre decesul maestrului, e-mail-uri de condoleante, venite pe adresa teatrului, dar si afise ale spectacolelor pentru copii realizate de Ion Lucian, pe scena Teatrului Excelsior. Printre coroanele trimise se numara cele din partea presedintelui Traian Basescu si primarului Sectorului 2, Neculai Ontanu.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a stat de vorba cu vaduva lui Ion Lucian, Paula, iar la iesirea din teatru a fost intrebat de jurnalisti daca sustine initiativa acesteia, de a schimba numele Teatrului Excelsior in “Ion Lucian”.

“Dorim sa o facem legal si sa marcam asa cum trebuie evenimentul, nu peste noapte”, a spus Oprescu, adaugand ca va astepta terminarea stagiunii curente pentru a face demersurile necesare.

“Am o multumire ca am reusit sa ii redau teatrul”, a spus Sorin Oprescu, referindu-se la faptul ca a inaugurat, anul trecut, alaturi de Ion Lucian, noul sediu al Teatrului Excelsior.

El a mai spus ca si-l aminteste pe actor cu respect si cu iubire pentru ceea ce a facut si ca fiind “un om cu ‘O’ mare”.

Oprescu a povestit ultima sa discutie cu Ion Lucian: “Acum doua luni, mi-a scris o scrisoare: «Draga primare, te-am cautat de doua ori. Am senzatia ca astia nu ma lasa sa ajung la tine». I-am dat telefon si m-a intrebat: «Cand sa vin?»”. “Maestre, vin eu la dumneavoastra”, i-a raspuns Oprescu, insa intalnirea nu a mai avut loc deoarece, la scurt timp, Ion Lucian a fost internat din cauza problemelor de sanatate, a mai povestit primarul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns