Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Temperatura optimă de expandare a boabelor de porumb pentru floricele este de 180 de grade Celsius

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Porumb pentru floricele
Porumb pentru floricele

 

Floricelele de porumb sunt gustate atât de adulţi cât şi de copii. Se pare că există o serie de păreri divergente cu privire la modul de preparare a acestora şi temperatura la care se poate obţine cel mai bun procent de floricele. Temperatura optimă de expandare a boabelor este de 180 de grade Celsius, potrivit unor specialişti francezi.

 

Recent, un grup de cercetători francezi se pare că a găsit soluţia perfectă pentru producerea floricelelor de porumb. Potrivit opiniilor formulate de cercetătorii la care facem referire, temperatura optimă la care boabele de porumb vor expanda este de 180 de grade Celsius. Nu mai contează mărimea, forma şi greutatea boabelor supuse termic.

Aceeaşi echipă de cercetători, după experienţe îndelungi şi studii comparative au conchis că expandarea bobului de porumb se produce în câteva sutimi de secundă.

Fizicienii Emmanuel Virot şi Alexandre Ponomarenko au folosit camere video de mare viteză, care înregistrează 2.900 de cadre pe secundă, cu care au filmat boabele de porumb care erau încălzite într-un cuptor.

La aproximativ 100 de grade Celsius se face simţit fenomenul de evaporare a conţinutului de umiditate din bob, iar expandarea se produce la 180 de grade Celsius. În momentul expandării bobului de porumb, presiunea internă depăşeşete de aproape 10 ori valoarea presiunii atmosferice la nivelul mării.

S-a mai remarcat faptul că la cele 180 de grade Celsius, peste 95% din boabele supuse acestei temperaturi expandează ca urmare a ruperii cojii şi a creşterii în volum a conţinutului de amidon.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns