Image 1
Image 2
Acasa

TESTE ANTIDROG ÎN ŞCOLI: Preşedintele Iohannis este de acord

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele României a spus că ar fi de acord cu introducerea testelor antidrog pentru elevi, în şcoli. Klaus Iohannis a făcut declaraţii marţi, la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Afirmaţiile vin după ce ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat luni că va fi analizată posibilitatea testării antidrog a elevilor de către personal medical, în şcoli.

Klaus Iohannis: „Este un fapt îngrijorător, foarte îngrijorător că avem tot mai multe semnale că sunt tineri care consumă substanţe interzise. Şi atunci este o variantă să se încerce introducerea de teste, sigur cu accesul părinţilor şi aşa mai departe, dar nu putem să stăm doar să observăm fenomenul şi să nu facem nimic. Deci ceva trebuie găsite în sensul şi să-i educăm pentru a preveni consumul de droguri, dar şi să fim mai fermi şi să-i detectăm pe cei care nu înţeleg cu bineţe”.

Ministrul Cătălin Predoiu a spus luni că este vorba de ”analiza posibilităţii testării antidrog a elevilor de către personal medical calificat ce deserveşte unitatea de învăţământ, în situaţia în care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, cu acordul părinţilor”.

Cătălin Predoiu a anunţat şi măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli, subiect care va fi abordat în cadrul unui Plan Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară, 2023-2024, plan care există.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns