Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Teza fraudării alegerilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Renumărarea voturilor nule înregistrate în ultimul tur al alegerilor prezidenţiale îl va da câştigător pe Mircea Geoană? Teoretic am putea spune că da. Dar numai dacă între cele 138 de mii de voturi anulate s-ar descoperi voturi valabile cu ştampila pusă corect pe numele candidatului Mircea Geoană. Nu excludem să fie numeroase astfel de cazuri, dar e greu de presupus că ele vor depăşi cifra de 70.000, anulând diferenţa dintre cei doi candidaţi.
Logic ar fi ca cele mai multe dintre voturile nule să fie cu adevărat nule, iar stabilirea nulităţii lor să fi fost făcută deja în secţiile de votare conform cu legislaţia.
După câte ştim cu toţii, într-o secţie de votare au fost reprezentate toate grupările politice, iar coaliţia PSD-PNL-PRM, şi UDMR acolo unde a fost cazul, a avut controlul asupra evaluării voturilor. Că în fiecare localitate şi judeţ reprezentantul democrat-liberal în fiecare secţie de votare i-a jucat pe degete pe ceilalţi patru este un fapt neverosimil. Democrat-liberalii nu dispun de magicieni, vraci, şamani, vrăjitori, nu au o grupare transcedentalistă cu calităţi parapsihologice şi nici şmecheri de talie mondială.
Nu poate fi admisă aici nici gluma electorală că nu contează cum s-a votat, contează cine numără voturile, pentru că de faţă la numărătoare au fost ochii reprezentanţilor coaliţiei anti-Băsescu. O adevărată modificare a raportului de forţe dintre cei doi candidaţi s-ar înregistra numai dacă renumărarea voturilor ar face-o stafful tehnic al lui Mircea Geoană, ceea ce legea nu permite.
Social-democraţii apucă cu ambele mâini acest fir salvator al renumărării voturilor nule. Speranţa lor este că  se va dovedi că voturile nule nu sunt nule, ci voturi valabile pentru Mircea Geoană.
Se menţine suspansul. Curtea Constituţională – având în vedere presiunile mari la care este supusă – va lua o decizie finală mai târziu decât ar fi permis. Unii oameni politici presupun deja că se va amâna depunerea jurământului prezidenţial şi, deci, intrarea în exerciţiu a noului preşedinte, indiferent care ar fi acesta.
Unii analişti din străinătate, cărora nu e bine să le dăm crezare, presupun deja că teza fraudării alegerilor impusă de social-democraţi are darul să creeze o stare de spirit anti-Băsescu, ce va determina proteste stradale, violente, la sfârşitul lunii decembrie, în zilele aniversării Revoluţiei. Respectivii analişti găsesc analogii în Ungaria. Nu suntem îndreptăţiâi să credem o astfel de ipoteză, dat fiind firea paşnică a românilor.
Important este aici altceva. Şi anume de ce este contestată cu atâta vehemenţă alegerea lui Traian Băsescu.
Teza fraudării alegerilor face deja carieră, ea a fost lansată de un ministru social-democrat cu mai multă vreme în urmă, înainte ca Mircea Geoană să piardă scrutinul al doilea, şi a luat proporţii. De ce? Doar evenimentele ulterioare ne vor da răspunsul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns