Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

The Guardian ne face din nou reclamă: recomandă cazarea în casele ţărăneşti din România

casa taraneasca din Muzeul Maramuresului
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
casa taraneasca din Muzeul Maramuresului
casa taraneasca din Muzeul Maramuresului

Publicaţia britanică The Guardian a inclus România într-un top cinci destinații pentru petrecerea unor vacanţe cu stil, știre preluată de economica.net.

Chiar dacă turiştii aleg vacanţe la ţară sau la mare, Europa de Est – România, Muntenegru, Letonia, Lituania şi Slovacia, oferă locaţii tentante pentru orice tip de vacanţă, scrie The Guardian.

 

România are multe case ţărăneşti şi o istorie puternică a meşteşugurilor, ceea ce înseamnă că există câteva locuri superbe pentru cazare, scrie publicaţia britanică. Casa Palaga este e casă specială din lemn, în care se pot caza patru persoane, în zona Maramureşului, cu vedere spre Munţii Rodna.

 

Amplasată într-un luminiş, înconjurată de copaci şi iarbă, casa este plină de mobilier vechi din lemn. Preţul pentru o săptămână de cazare este de 440 de euro sau 70 de euro/noapte, pentru cel puţin trei nopţi de cazare rezervate.

 

De asemenea, este dat şi exemplul altei case, Casa Cosma, tot din Maramureș, unde preţul este de 65 de euro/noapte.

 

Cele două case recomandate turiştilor de către The Guradian fac parte din portofoliul proiectului Casa în Natură, iniţiat de austriacul Christian Harfmann, venit acum 13 ani în România şi despre care ECONOMICA.NET a scris anul trecut. Faţă de atunci, portofoliul de case date spre închiriere turiştilor a crescut.

 

 

 

Un austriac a venit în România acum 12 ani, iar acum, aduce turişti străini în casele vechi din Transilvania şi Maramureş. Despre turismul rural de la noi spune că este de-abia la început, dar turiştii vor să dea cu coasa sau să guste pâine caldă din cuptor.

 

În reportajul „Wild Carpathia” al celor de la Travel Channel, Prinţul Charles mărturişeşte că genealogia arată că este descendent al lui Vlad Ţepes şi că are o legătură cu România, iar la fiecare vizită nu ratează satele din Transilvania. Stilul simplu de viaţă al oamenilor din zonă pare să-l fi atras nu doar pe Prinţul Charles, ci şi pe turiştii care preferă, în locul hotelurilor de cinci stele, case ţărăneşti renovate, într-un sat din vasta Românie, undeva în Transilvania.

 

“Germanii şi austriecii ştiau doar lucruri rele despre România: Ceauşescu, orfelinate, ţigani…”

 

Christian Harfmann avea 34 de ani când şi-a părăsit locul de muncă din domeniul pubilicităţii din Austria pentru a se alătura unei fundaţii caritabile. Asta se întâmpla în 2000, atunci când a luat pentru prima oară contact cu România.

 

„Primele impresii nu au fost prea plăcute, dar am decis să învăţ mai multe despre această ţară. Foarte curând am fost impresionat de satele originale şi viaţa arhaică de la ţară. Şi din moment ce iubeam casele vechi – de exemplu, am restaurat o veche fermă din lemn din Austria timp de 15 ani – am fost repede prins de ideea de a face acelaşi lucru în Transilvania. Am început să vizitez această ţară frumoasă în 2000 şi mi-am dat seama că ar putea fi o idee bună să aduc turişti din ţările vestice ale Europei. Atunci, germanii şi austriecii ştiau doar lucruri rele despre România: Ceauşescu, orfelinate, ţigani”, a povestit pentru ECONOMICA.NET, Christian Harfmann.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns