Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

NOI EMISIUNI

Titluri de stat Fidelis pentru populație

Titluri de stat Fidelis pentru populație
Ministerul Finanţelor (MF) derulează la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada 8-17 aprilie, a 16-a ofertă publică de vânzare de titluri de stat Fidelis.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Oferta cuprinde cinci emisiuni, în euro şi lei, dintre care una este dedicată donatorilor de sânge.

 

Titlurile de stat destinate donatorilor sunt denominate în lei, au o maturitate de 1 an şi o dobândă de 7%.

 

Ministerul Finanţelor va emite, de asemenea, alte două emisiuni în lei, cu maturităţi de 1 an şi 3 ani şi dobânzi de 6% pe an (p.a) şi, respectiv, de 6,85% p.a., şi două în euro, cu maturităţi de 1 şi, respectiv, 5 ani şi dobânzi de 4% p.a. şi, respectiv, 5% p.a.

 

Pe tranşa donatorilor pot fi plasate ordine doar de investitorii care au donat sânge începând cu data de 1 septembrie 2023 şi/ sau care donează în perioada derulării ofertei de vânzare de titluri de stat Fidelis.

 

Alocarea titlurilor de stat subscrise în cadrul ofertei se va efectua la data alocării (17 aprilie 2024), iar numărul final de titluri de stat oferite va fi stabilit de către emitent cu consultarea sindicatului de intermediere. Data estimată de intrare la tranzacţionare este 23 aprilie 2024.

 

Veniturile obţinute în urma investiţiei în titlurile de stat Fidelis, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

 

CITEȘTE ȘI:

Crește numărul celor care își păstrează banii în titluri de stat

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with