Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tokes Laszlo, posibil candidat la presedintia Ungariei, scrie presa de la Budapesta

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dupa demisia presedintelui Pal Schmitt, acuzat de plagiat, presa de la Budapesta scrie de o posibila candidatura a lui Tokes Laszlo la Presedintia Ungariei sau a actualului ministru de Externe, Martonyi Janos, nascut la Cluj-Napoca.

Publicatia Index, citata de Cotidianul, scrie ca propunerea lui Laszlo Tokes pentru presedintie nu este pe agenda pentru prima data. “Pastorul reformat din Transilvania, in varsta de 60 de ani, este viceperesedinte al Parlamentului European, iar in martie anul trecut a dobandit cetatenia ungara”, scrie Index, adaugand insa ca Tokes “are un limbaj biblic-pompos si poate invrajbi spiritele”.

El este unul dintre sustinatorii lui Viktor Orban si are conexiuni politice in Transilvania. El i-a urmat la vicepresedintia Parlamentului European lui Pal Schmitt, cu sprijinul eurodeputatilor Fidesz, UDMR si PDL.

La circa 24 de ore de la initierea unui sondaj pe site-ul Index, cititorii l-au plasat pe Tokes pe pozitia a cincea din sapte optiuni pentru presedintia Ungariei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns