Image 1
Image 2
Acasa

Tone de alimente expirate interzise să intre în Satu Mare!

Tone de alimente expirate interzise să intre în Satu Mare!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Luni, 22 mai, în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România doi cetăţeni români, conducând fiecare câte un automarfar.

În primul mijloc de transport (înmatriculat în România) erau încărcate 12,9 tone de mobilier second-hand şi alimente expirate provenite de la o firmă din Austria, care urmau să ajungă în judeţul Botoşani.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu îndeplinesc condiţiile legale.

Imediat după aceea, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a intra în ţara noastră un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în judeţul Maramureş. Acesta conducea un automarfar înmatriculat în România, care era încărcat cu 14,1 tone de articole textile uzate. Marfa provenea din Germania şi avea ca destinaţie o societate comercială din judeţul Hunedoara. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au solicitat prezenţa reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare. Aceştia au stabilit că bunurile transportate nu pot intra în ţara noastră, deoarece şoferul nu a putut prezenta certificatul de dezinsecţie.

Drept urmare, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a tuturor bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with