Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tort cu Caramel și Cafea „Gooey Delight”

Tortul cu Caramel și Cafea „Gooey Delight” combină blaturi moi, cremă fină de unt cu cafea și un sos bogat de caramel pentru o experiență dulce perfectă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:
Pentru blaturi:
2 1/2 căni făină universală
2 lingurițe praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță sare
1 cană unt nesărat, la temperatura camerei
1 1/2 căni zahăr tos
3 ouă mari
2 lingurițe esență de vanilie
1 cană cafea tare preparată, răcită
1/2 cană lapte bătut
Pentru crema de unt cu cafea:
1 cană unt nesărat, la temperatura camerei
3 căni zahăr pudră
2 linguri cafea tare preparată, răcită
1 linguriță esență de vanilie
Pentru sosul de caramel:
1 cană zahăr tos
1/4 cană apă
1/2 cană smântână pentru frișcă
2 linguri unt nesărat
1/2 linguriță sare de mare
Pentru decor:
Sos de caramel extra
Boabe de cafea

 

 

 

Instrucțiuni:
Prepararea blaturilor:
Preîncălzește cuptorul la 175°C. Unge și tapetează cu făină trei tăvi rotunde de 20 cm.
Într-un bol mediu, amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Pune deoparte.
Într-un bol mare, bate untul și zahărul până devin o compoziție pufoasă. Adaugă ouăle, pe rând, bătând bine după fiecare. Încorporează esența de vanilie.
Într-un alt bol, combină cafeaua răcită și laptele bătut.
Adaugă amestecul de făină în compoziția cu unt, alternând cu amestecul de cafea, începând și terminând cu făina. Amestecă până se omogenizează.
Împarte aluatul uniform în cele trei tăvi pregătite. Coace timp de 20-25 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Lasă blaturile să se răcească în tăvi timp de 10 minute, apoi scoate-le și lasă-le să se răcească complet pe un grătar.
Prepararea cremei de unt cu cafea:
Într-un bol mare, bate untul până devine cremos.
Adaugă treptat zahărul pudră, câte o cană, bătând bine după fiecare adăugare.
Încorporează cafeaua și esența de vanilie. Continuă să bați până crema devine ușoară și pufoasă.
Prepararea sosului de caramel:
Într-o cratiță medie, combină zahărul și apa la foc mediu. Amestecă până zahărul se dizolvă, apoi oprește-te din amestecat și lasă amestecul să fiarbă până capătă o culoare chihlimbar închis.
Ia cratița de pe foc și adaugă cu grijă smântâna, amestecând continuu (va face spumă). Încorporează untul și sarea de mare până caramelul devine neted. Lasă-l să se răcească ușor înainte de utilizare.
Asamblarea tortului:
Așază un blat pe un platou. Întinde un strat de cremă de unt cu cafea și stropește cu sos de caramel.
Repetă cu al doilea blat. Așază al treilea blat deasupra și îmbracă tot tortul cu crema rămasă.
Toarnă sos de caramel pe deasupra, lăsând să curgă pe margini. Decorează cu boabe de cafea.

Poftă bună!

 

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Paste cu Pui și Sos Cremoz de Brânză

Paste cu pui și sos cremoz de brânză

Rețeta de paste cu pui și sos cremos de brânză este inspirată din bucătăria italiană, dar reprezintă o adaptare modernă, populară în multe țări. Italia este cunoscută pentru pastele sale clasice, combinate cu ingrediente simple, dar savuroase, precum smântâna, brânza și diverse tipuri de carne.