Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Tort cu fructe
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Tort cu fructe
Tort cu fructe

Rapid si usor de facut, tortul cu fructe este un desert potrivit pentru orice ocazie.

Ingrediente:

– 3 oua

– 3 linguri de faina

– 3 linguri de zahar

– un plic de zahar vanilat

– 5 g praf de copt

– 400 g lapte dulce

– alte 4 linguri de zahar

– o budinca de vanilie

– fructe proaspete sau congelate, eventual compot

– o gelatina

– 300g de sirop ce se potriveste la fructele alese pentru tort

Mod de preparare:

Albusurile de oua se despart de galbenus. Galbenusurile se freaca bine cu cele 3 linguri de zahar si cu zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma tare si se adauga galbenusurile, apoi treptat faina si pragul de copt, amestecand fin. Se toarna intr-o forma cu margine demontabila, captusita cu hartie de copt, se pune la cuptorul preincalzit si se prajeste timp de 15 minute. Se curata de hartie si se aseaza inapoi in forma, se prepara o budinca, conform instructiunilor de pe ambalaj, dar de data aceasta folosind doar 400 g de lapte, iar budinca fierbinte se toarna uniform peste blatul de piscot. Se aseaza fructele, se amesteca bine gelatina cu sucul de fructe, iar dupa ce s-a dizolvat se pune la fiert pana da primul clocot. Se toarna peste fructe si se lasa 2-3 ore la frigider, apoi se demonteaza marginea formei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Zacusca cu ciuperci

Zacuscă cu ciuperci

Asculta acest articol Ingrediente: – 3 kg ciuperci, – 3 kg gogoșari sau jumătatea poate fi ardei kapia, – 2,5

IDEE DE ÎNCEPUT DE OCTOMBRIE

Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Carnea de berbecuţ se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun).După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă.