Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Tort danez cu mere
Astfel, această rețetă este probabil o versiune modernă și adaptată a clasicului „tort de mere” sau „pandispan cu mere” specific regiunilor din Europa de Est, unde combinația de mere, aluat și frișcă este extrem de apreciată.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Tort danez cu mere

 

 

 

Trei cuvinte se pot spune despre aceasta reţetă; simplă, delicioasă , uşor de preparat!

 

 

 

 

Ingrediente:

Mere – 1 kg
Faina – 5 lg
Zahar – 7 lg
Ou – 6 buc
Scortisoara
Unt – 50 g
Praf de copt – 2 pliculete
Frisca lichida – 200 ml

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Pasul 1 – curatam si taiem merele felii.
Pasul 2 – luam forma de tort si o ungem cu unt, dupa care o tapetam cu zahar si asezam jumatate din cantitatea de felii de mere.
Pasul 3 – facem compozitia de blat de pandispan astfel: separam galbenusurile de albusuri, batem galbenusurile cu zaharul, pana cand acestea se albesc si zaharul se topeste, dupa care adaugam albusurile batute spuma tare. Faina o amestecam cu scortisoara si praful de copt, dupa care o incorporam in compozitia de oua.
Pasul 4 – turnam jumatate din aceasta compozitie peste primele mere, dupa care asezam si cealalta jumatate din cantitatea de mere feliate, apoi adaugam si cealalta cantitate din compozitia de blat de pandispan.
Pasul 5 – bagam in cuptorul preincalzit si lasam timp de 30-35 de minute, dupa care verificam daca s-a copt.
Pasul 6 – scoatem tortul din cuptor, il rasturnam pe un platou si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, batem frisca spuma si ornam tortul. Se baga in frigider si se serveste rece.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Citește și:

 

Prăjitura Greta Garbo

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Pârjoale cu ciuperci

REȚETE VEGETARIENE

Pârjoale cu ciuperci

Pârjoalele cu ciuperci reprezintă o adaptare vegetariană a tradiționalilor chiftele, oferind o alternativă bogată în nutrienți și etică la preparatele pe bază de carne, în răspuns la creșterea preferințelor pentru alimentația bazată pe plante.