Image 1
Image 2

DESERT

Tort ieftin, de sezon

Rețeta combină un blat de pișcot, budincă de vanilie și un strat de căpșuni în gelatină, creând un desert rafinat și aromat, ideal pentru orice ocazie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Această rețetă descrie pas cu pas crearea unui desert delicios compus dintr-un blat de pișcot, budincă de vanilie și un topping de căpșuni cu gelatină, folosind ingrediente precum ouă, făină, zahăr, lapte, căpșuni și suc de căpșuni, perfect pentru iubitorii de dulciuri cu fructe.

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

4 ouă, 4 linguri de făină, 4 linguri de zahăr, un 1 plic de zahăr vanilat, 8 g praf de copt, 400 g lapte dulce, alte 4 linguri de zahăr, o budincă de vanilie, 200 g de căpşuni, 2 plicuri de gelatină şi 500 g de suc de căpşuni (dacă se poate, de casă)

 

 

 

Mod de preparare:

Albuşurile de ouă se despart de gălbenuş. Gălbenuşurile se freacă bine cu cele 4 linguri de zahăr şi cu zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă tare şi se adaugă pasta de gălbenuş, apoi treptat făina şi praful de copt, amestecând fin. Se toarnă într-o formă cu margine detaşabilă unsă cu un pic de unt, se pune la cuptorul preîncălzit şi se coace timp de 15 minute.

 

După ce se răceşte se dezlipeşte de formă, dar se aşează înapoi, se prepară budinca după reţeta de pe ambalaj, însă cu doar 400 g de lapte, iar budinca fierbinte se toarnă uniform peste blatul de pişcot. Se aşează fructele, se amestecă bine gelatina cu sucul de fructe, iar după ce s-a dizolvat se pune la fiert până dă primul clocot. Se toarnă peste fructe şi se lasă 2-3 ore la frigider, apoi se demontează marginea formei.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Supa de ciuperci

SUPĂ

Supă de ciuperci cu smântână

În Rusia, Polonia, și în alte țări din Europa de Est, supa de ciuperci cu smântână este un element de bază, în special în perioada Postului Mare, când rețetele tradiționale sunt adaptate pentru a respecta restricțiile alimentare religioase. Varietatea de ciuperci folosită în supă poate varia de la champignon la porcini, fiecare adăugând un profil unic de aromă.

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Cartofi roșii la grătar

Rețeta noastră de cartofi roșii la grătar este simplă, accesibilă și plină de arome. Usturoiul picant, pudra de chili afumat, ardeiul roșu iute și rozmarinul aromat fac echipă bună pentru a transformă comunii cartofii roșii în comori nebunești de savoare. Cartofii la grătar sunt ușor de făcut, extraordinar de aromați și incredibil de versatili. Ne place să facem aceste frigărui de cartofi delicioși oricând aprindem grătarul. Indiferent dacă facem burgeri la grătar , coastă la grătar sau somon cu ananas la grătar , cartofii roșii la grătar par să se asorteze întotdeauna perfect.