Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Torţionarul Vişinescu este acuzat de genocid

Sigla Informatia Zilei
Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, Vişinescu Alexandru este cercetat penal, fiind acuzat de genocid.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Alexandru Visinescu are 88 de ani şi trăieşte în Bucureşti
Alexandru Visinescu are 88 de ani şi trăieşte în Bucureşti

Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, Vişinescu Alexandru este cercetat penal, fiind acuzat de genocid. El s-a prezentat marţi, 3 septembrie, la Parchetul General pentru a fi audiat în legătură cu denunţul formulat împotriva lui de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

“Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Vişinescu Alexandru sub aspectul săvârşirii infracţiunii de genocid, constând în aceea că în perioada 1956-1963, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a supus colectivitatea reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în Penitenciarul Râmnicu Sărat la condiţii de existenţă sau tratament de natură să ducă la distrugerea fizică a acestora, prin acţiuni ce depăşesc cadrul legal (lipsa medicamentelor şi a îngrijirii medicale refuzul de a acorda asistenţă adecvată, netratarea bolnavilor, refuzul de transfer către spitalele penitenciar, degradarea stării de sănătate a condamnaţilor prin lipsa hranei, lipsa încălzirii, pedepsele aplicate discreţionar şi abuziv deţinuţilor, condiţii de detenţie inumane, rele tratamente, bătaia şi alte violenţe, ignorarea adreselor şi sesizărilor formulate de către deţinuţi).” se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

În cursul zilei de marţi, numitul Vişinescu Alexandru s-a prezentat la parchet unde i s-a adus la cunoştinţă învinuirea, acesta solicitând procurorilor un termen pentru pregătirea apărării.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

66 participanţi la trafic au fost sancţionaţi duminică

Duminică, poliţiştii sătmăreni au desfăşurat acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere. In cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 66 sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.090 lei.