Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tot mai mulţi sătmăreni ajung la medic din cauza virozelor

Recomandări pentru populaţie în perioadele cu temperaturi scăzute
Tot mai mulţi sătmăreni ajung la medic din cauza virozelor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
 Tot mai mulţi sătmăreni ajung la medic din cauza virozelor
Tot mai mulţi sătmăreni ajung la medic din cauza virozelor

Temperaturile scăzute din această perioadă, cu preponderenţă în prima parte a zilei şi pe timpul nopţii, spre deosebire de amiezile calde, i-au pus în încurcătură pe sătmăreni. Este şi motivul pentru care unii, mai sensibili la schimbările bruşte ale vremii s-au ales cu viroze sau chiar cu diferite complicaţii pentru care au fost nevoiţi să meargă la medic. Nas înfundat, tuse, rinoree, sunt câteva din simptomele specifice infecţiilor respiratorii acute. La rândul lor, medicii confirmă numărul ridicat al persoanelor diagnosticate cu viroze, afecţiuni apărute pe fondul unei imunităţi scăzute, dar şi a caracterului fluctuant al vremii.Printre categoriile vulnerabile la acest tip de îmbolnăvire se numără copiii, dar şi persoanele active. Medicul de familie dr. Domniţa Lăzărescu consideră că prevenţia joacă un rol primordial în ţinerea la distanţă a bolilor de sezon.

Medicul recomandă în cazul copiilor să se acţioneze preventiv, iar  părinţii să nu  recurgă de la primele simptome de răceală la administrarea de antibiotice întrucât germenii capătă rezistenţă.

De asemenea, este semnalată existenţa unor cazuri de viroze cu simptome  destul de grave la copiii care vin din colectivităţi.

Specialistul consideră că este important să se adapteze îmbrăcămintea la temperaturile de afară, iar dimineaţa când copiii pleacă la şcoală sau la grădiniţă să fie îmbrăcaţi gros. Un rol important în menţinea unei stări bune de sănătate îl joacă alimentaţia care ar trebui să fie bogată în crudităţi, sucuri naturale, dar şi consumul de ceai pe bază de lămâie, ghimbir şi scorţişoară. Ceaiurile cu scorţişoară ajută la încălzirea organismului.

“Acum organismul se răceşte foarte uşor şi atunci noi trebuie să îl ajutăm să se încălzească. Aceste combinaţii de lămâie cu ghimbir şi scorţişoară încălzesc organismul. Din momentul când se răceşte organismul, microbii îl atacă mult mai uşor şi atunci trebuie să fie stimulată încălzirea acestuia”, a explicat dr. Domniţa Lăzărescu.

De asemenea, este pus accentul pe produsele homeopate indicate în viroze şi stări gripale, iar pentru prevenirea gripei, administrarea de vaccin antigripal homeopat sau clasicul vaccin antigripal.

Sunt recomandate inclusiv produsele apicole, respectiv propolisul, lăptişorul de matcă, polenul, dar şi alte specialităţi ale stupului a căror efect benefic asupra organismul a fost demostrat de-a lungul timpului prin numeroase studii.

Odată declanşată boala, fie că este vorba de copii sau adulţi, dr. Lăzărescu este de părere că nu este bine să se apeleze direct la antibiotice ci mai degrabă să se intervină cu produse simptomatice.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns