Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Toti prefectii au fost demisi. Satu Mare va avea prefect din PSD

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
cristian sasu
cristian sasu

Guvernul a discutat in sedinta de marti inlocuirea prefectilor si subprefectilor PDL si UDMR, proiectele de hotarari care opereaza aceste modificari fiind incluse pe agenda reuniunii. Odata adoptate proiectele, toti prefectii si subprefecti numiti de fosta putere au fost demisi. Judetul Satu Mare va avea un prefect desemnat de PSD.

 

Surse din cadrul USL au declarat, pentru gandul, ca s-a stabilit schema de impartire a prefecturilor intre cele trei partide ale Uniunii.

In judetele unde exista presedinti de Consilii Judetene de la PSD, Alianta de Centru Dreapta (PNL-PC) a primit dreptul a face nominalizari pentru functia de prefect. Alianta de Centru-Dreapta va propune prefecti pentru 18 judete plus municipiul Bucuresti. Decizia finala in privinta persoanelor nominalizate de liberali si conservatori urmeaza sa apartina premierului Victor Ponta, dupa ce consulta organizatia teritoriala a pesedistilor.

PSD va nominaliza candidati pentru functia de prefect in 23 de judete, majoritatea fiind din Ardeal si Banat.

“PSD va avea foarte multi prefecti in zona Ardealului si Banatului. Asta ne ajuta sa intarim scorul partidului si in aceste judete, unde in ultimii ani am pierdut batalia electorala”, au precizat pentru gandul surse social-democrate.

Victor Ponta a trezit nemultumirea baronilor care au fost nevoiti sa accepte ca in judetele pe care le conduc prefectii vor fi desemnati de liberali. Ei au cerut totusi garantii de la centru ca au drept de veto in cazul prefectilor numiti de la liberali pentru a nu aparea tensiuni in teritoriu.

 

Cristian Sasu, prefectul de Satu Mare, a ocupat functia mai putin de 3 saptamini. El a fost instalat in 19 aprilie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns