Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Trei elevi satmareni participa la festivalul international de muzica francofona din Baia Mare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cristina Durau
Cristina Durau

Judetul Satu Mare a aderat la Asociatia Romana a Profesorilor de Franceza (ARPF) in urma cu trei ani, la initiativa profesoarei Cristina Durau.

 

 Actiuni initiate in Satu Mare

 Dupa cum ne relateaza profesoara Cristina Durau, presedinta ARPF Satu Mare,  filiala din judetul nostru a initiat doua activitati importante: concursul de calificare pentru festivalul international de muzica francofona Chants, sons sur scène, organizat in municipiul Satu Mare, si concursul judetean de cunostinţe de limba franceza pentru elevii de gimnaziu, gazduit de Liceul Teoretic din Negresti-Oas, ambele aflandu-se la editia a III-a.

Aceste actiuni s-au alaturat unor proiecte deja aflate in derulare, precum binecunoscutul concurs Le printemps de l’écriture (Primavara scrisului), organizat de Colegiul National “Ioan Slavici”, cu o traditie de peste 20 de ani, in cadrul unui parteneriat cu o asociatie franceza.

“In perioada 12-13 mai, elevii nostri – Szilagyi Ingrid, Bratis Bogdan de la Colegiul National Doamna Stanca si Todut Tudor de la Colegiul National Mihai Eminescu – vor concura la etapa internatională a festivalului Chants, sons sur scène si au fost convocati, de asemena, toti coordonatorii de festival din tară pentru semnarea unui protocol si demararea unui nou proiect”, a precizat Cristina Durau.

Bratis Bogdan
Bratis Bogdan
Szilagyi Ingrid
Szilagyi Ingrid
Todut Tudor
Todut Tudor

Echipa de evaluatori satmareni

 Anul trecut, prin Institutul Francez din Cluj, a fost implementat bacalaureatul francofon la Colegiul National “Doamna Stanca”, precum si o sesiune extraordinara de DELF scolar. De asemenea, a fost formata o echipa de evaluatori formata din sapte profesori satmareni: Ciupac Adina, Rusu Mirela, Finta Elisabeta, Istoc Roxana, Niculut Alina, Farcau Delia si Durau Cristina.

Avantajele obtinerii certificatului international DELF

 “Noi participam atat la examenul de DELF din Satu Mare, cat si la cel din Baia Mare, ne spune profesoara Cristina Durau. Pentru elevii nostri este un mare avantaj, nemaifiind nevoiti sa se deplaseze pana in Cluj-Napoca pentru aceste diplome. DELF-ul este un certificat valabil pe viata si recunoscut international, spre deosebire de certificatul de competenta eliberat la bacalaureat, care este valabil numai doi ani: expira inainte ca ei sa termine facultatea. In plus, un elev care are nivelul B1 sau B2 la un examen international de limba moderna isi poate echivala proba de competenţa de la bacalaureat, adica se poate odihni doua zile in plus fata de colegii lui.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns