Image 1
Image 2

AMBUD, NEGRESTI OAȘ, RACȘA

Trei incendii stinse de pompieri într-o noapte

Trei incendii stinse de pompieri într-o noapte
Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Someș" al județului Satu Mare a fost solicitat să intervină pentru lichidarea a două incendii de gospodării și un incendiu de vegetație uscată, în noaptea de 1 spre 2 martie 2024.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Detașamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit în jurul orei 00:30 în localitatea Ambud, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu la o gospodărie.

La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta violent la nivelul a două acoperișuri (anexe gospodărești).
În urma intervenției operative a pompierilor, incendiul a fost localizat, limitat și lichidat înaintea propagării acestuia la casa de locuit și la casa din vecinătate, aflată în imediata apropiere. Totodată au fost extrase și două butelii cu gaz care puteau produce o deflagrație.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită că fiind scurtcircuit electric, împrejurarea determinantă fiind conductor electric defect.

 

Trei incendii stinse de pompieri într-o noapte
Trei incendii stinse de pompieri într-o noapte

Secția de Pompieri Negrești-Oaș a intervenit în jurul orei 05:00 dimineața pentru lichidarea unui incendiu la o casa de locuit.
La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul acoperișului cu posibilitate de propagare la casa de locuit și anexele alăturate.

Pompierii au localizat incendiul, evacuând de urgență patru butelii de gaz care se aflau în interiorul locuinței, limitând astfel efectele unei situații de risc, care se putea produce.

În urma incendiului a ars o suprafață de 80 mp din acoperișul gospodăriei afectate existând doar pagube materiale.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jar sau scânteie produs de un corp de încălzire improvizat.

 

 

Aceeași Secție de Pompieri a intervenit pe parcursul zilei de vineri în jurul orei 23:00 pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs în localitatea Racșa.
La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta pe o rază de aproximativ 1,5 km, în linie dreaptă.
Intervenția a fost una de durată și îngreunată datorită condițiilor meteorologice nefavorabile (vânt puternic).

 

Trei incendii stinse de pompieri într-o noapte
Trei incendii stinse de pompieri într-o noapte

STOP arderilor de vegetație uscată!

Având în vedere numărul tot mai mare al incendiilor de vegetație uscată, solicităm autorităților locale și cetățenilor să manifeste maximă responsabilitate în acțiunile pe care le întreprind pentru prevenirea unor astfel de evenimente, să ia măsurile necesare pentru împiedicarea izbucnirii acestora.

Precizăm faptul că, după fiecare incendiu de vegetaţie uscată sau miriște de pe terenurile arabile, ISU înaintează, în baza protocolului de colaborare, Agenției Județene de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) coordonatele geospaţiale ale locului în care s-a produs evenimentul.

 

Citește și

Doi morți în urma unui incendiu izbucnit într-un apartament de pe strada Uranus (FOTO)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with