Image 1
Image 2

Trei localnice din Poiana Codrului nu au reuşit să-şi intabuleze proprietăţile cumpărate prin contract în 2001

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Maricica Soponar din Poiana Codrului s-a prezentat în audienţe alături de două vecine de-ale sale, Cristina Ciocoiu şi Maria Cosma
Maricica Soponar din Poiana Codrului s-a prezentat în audienţe alături de două vecine de-ale sale, Cristina Ciocoiu şi Maria Cosma

Prezente în audienţele de la Prefectură, cele trei femei spun că sunt presate să semneze ante-contracte

Marţi, 11 septembrie 2012, nouă locuitori ai judeţului s-au prezentat în audienţele organizate de Instituţia Prefectului. Aceştia au fost consiliaţi de prefectul Eugeniu Avram, Sorin Martin Vereş – director de cabinet al prefectului, şi consilierii Cosmin Dorle, Hadrian Tomşa şi Cornel Morar.
Maricica Soponar din Poiana Codrului s-a prezentat în audienţe alături de două vecine de-ale sale, Cristina Ciocoiu şi Maria Cosma. Cele trei sătmărence spun că deşi au cumpărat pe baza unui contract locuinţele în care trăiesc de la fosta fabrică de sticlă din Poiana Codrului încă din 2001 – 2002, nu au reuşit încă să le întabuleze.

 

Presaţi să semneze ante-contracte

Proprietarele se chinuie de câţiva ani să îşi întabuleze bunurile imobiliare, însă din cauză că terenurile au fost revendicate nu reuşesc să obţină o adeverinţă de la primărie în acest sens. Autorităţile locale le cer proprietarilor să aibă răbdare, până la finalizarea procesului. În tot acest timp, strănepoţi de-ai fostului proprietar le presează să semneze ante-contracte de vânzare – cumpărare. Prin acestea s-ar angaja să le achite celor ce revendică terenurile 6 euro pe metru pătrat de grădină şi 18 euro pe metru pătrat de teren de sub locuinţă.

Cristina Ciocoiu i-a explicat prefectului că a solicitat zilele trecute un extras CF în care este specificat că terenul în cauză se află în proprietatea statului român şi nu a vreunei persoane fizice< “Noi avem contracte prin care am cumpărat de la Stisom locuinţele şi terenul. Nu semnăm niciun ante-contract cu nimeni. Ne tot spun că de fapt contractele pe care le-am semnat noi în 2001 sunt ilegale. Ne-am adresat juristului ce le-a întocmit şi ne-a asigurat că nici vorbă să fie ilegale. Vorbim de teren de categoria a cincea pe care aşa-zişi proprietari vor să ni-l vândă.

Eu am 700 mp cu curte şi locuinţă. Ar trebui să le plătesc 4.200 de euro. Dar am cumpărat locuinţa în care stau. Îmi spun că dacă nu pot achita toţi banii deodată să plătesc în rate cu dobândă de 4%. Nu este ceva normal. Noi am făcut investiţii foarte mari în locuinţe, unii din noi trăiesc în el de zeci de ani. Când ni s-a cerut să le cumpărăm de la fosta fabrică le-am luat plătindu-le”. Prefectul Eugeniu Avram le-a explicat că se va constitui o comisie formată din jurişti din cadrul instituţiei pe care o reprezintă care alături de specialişti de la Oficiul de Cadastru se vor deplasa la faţa locului pentru a evalua situaţia exactă.
Din audienţele organizate azi de Instituţia Prefectului nu au lipsit problemele de natură socială sau cele de fond funciar.

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

magazin online de aer conditionat si sisteme de climatizare
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*