Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Trei mii de firme din judet care nu si-au onorat obligatiile la buget s-au ales cu popriri pe conturi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In al doilea trimestru al anului, Finantele au aplicat 33.000 proceduri de executare silita

[singlepic id=5153 w=320 h=240 float=]

Finantistii se lupta cu rau-platnicii pentru a incasa cat mai multi bani la bugetul statului. Ei au recurs la toate procedurile de executare silita pentru a recupera cat mai mult din restantele agentilor economici. “In cursul trimestrului II 2010 au fost aplicate 33.332  proceduri de executare silita pentru recuperarea creantelor bugetare insumand 53.665.000 lei”, a declarat Georgeta Timis, purtator de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Maramures.

Numarul somatiilor de plata expediate contribuabililor pentru care nu s-au aplicat alte modalitati de executare silita depaseste 31.000 in intervalul aprilie-iunie. Agentii economici notificati aveau datorii ce insumeaza 41,4 milioane lei. Un numar de 3.054 de firme care nu si-au onorat obligatiile la buget s-au ales cu popriri pe conturi pentru suma de 26.591  mii lei, a mai spus Timis. In intervalul mentionat s-au dispus si 89 de  popriri pe veniturile tertilor pentru suma de 2.673 mii lei.

S-a recurs si la sechestrarea bunurilor

Printre masurile menite sa recupereze din obligatiile bugetare ale firmelor se numara si sechestrele de bunuri mobile si imobile. Din pacate, contextul economic defavorabil face ca de multe ori vanzarea imobilelor sechestrate sa nu poata fi facuta din lipsa de ofertanti. Iar ce este si mai rau, este ca sunt si situatii in care unele firme cu datorii mari nu ami au bunuri ce pot fi valorificate.  “In trimestrul al doilea al anului in curs s-au dispus 24 de sechestre de bunuri imobile pentru suma de 5.675 mii lei si tot atatea  sechestre de bunuri mobile pentru suma de  3.505 mii lei”, a subliniat Georgeta Timis. Ea a mai precizat ca in urma masurilor de executare silita s-au incasat creante bugetare restante in suma de 41.295 mii lei, ceea ce reprezinta 77% din totalul sumelor de recuperat.  Comparativ cu acecasi perioada a anului trecut, numarul procedurilor de executare silita aplicate in intervalul aprilie-iunie s-a redus cu peste 5.000 de cazuri. Diminuarea este influentata  cu precadere de existenta in evidenta compartimentului de specialitate al DGFP Maramures la data de 30.06.2010 a unui numar mare de cazuri de suspendare a executarii silite ca urmare a declararii starii de faliment sau  de reorganizare a unor agenti economici din judet. “Mentionam ca s-au luat masuri de impulsionare a incasarii sumelor declarate de agentii economici si nevirate la termenele legale de plata, prin notificarea acestora sau prin deplasarea personalului propriu la sediul debitorilor, pentru  comunicarea prompta a masurilor de executare silita”, a mai adaugat interlocutoarea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns