Image 1
Image 2

ALEGERI 2024

Trump a câștigat alegerile primare din Carolina de Sud.

Donald Trump obține victoria în alegerile primare republicane din Carolina de Sud, depășind-o pe rivala Nikki Haley.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Trump Triumfă în Primarele din Carolina de Sud în Confruntare cu Haley

 

Donald Trump a obținut victoria în alegerile primare republicane din Carolina de Sud, întărindu-și poziția dominantă în cursa pentru nominalizarea partidului. Înfrângând-o pe Nikki Haley, fost guvernator al statului, Trump își continuă marșul neîntrerupt spre Super Marți. Aceasta victorie subliniază susținerea robustă de care se bucură Trump în rândul bazei republicane, în ciuda unor provocări semnificative, inclusiv problemele juridice legate de contestarea rezultatelor alegerilor din 2020.

 

 

Haley, care este văzută ca o figură politică mai moderată, spera să beneficieze de un avantaj pe teren propriu în Carolina de Sud, dar a fost depășită de avansul semnificativ al lui Trump în sondaje. Cu toate acestea, ea rămâne neclintită în cursa internă a partidului, îndreptându-se acum spre Super Marți, unde primarele se vor desfășura simultan în 15 state, reprezentând o etapă crucială pentru toți candidații.

 

Candidatura lui Trump pentru republicani devine din ce în ce mai probabilă

 

Victoria din Carolina de Sud face mai probabilă candidatura lui Trump pentru republicani la alegerile prezidențiale din noiembrie. De acum, totul indică un alt duel între el și actualul președinte Biden. 

 

 

 

Această victorie recentă a lui Trump nu doar că îi consolidează candidatura pentru republicani în alegerile prezidențiale din noiembrie, dar și prefigurează un posibil duel între el și actualul președinte Joe Biden. Sistemul variat de primare, care include atât voturi la secțiile de votare, cât și întâlniri de partid, reflectă complexitatea procesului de nominalizare în cadrul ambelor partide.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with