Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Turbinele eoliene ar putea contribui la cresterea temperaturii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Turbinele eoliene pot mari temperaturile dintr-o anumita zona de zece ori mai rapid decat se intampla in mod natural, arata un nou studiu, citat de Mediafax.

Temperatura aerului din jurul a patru dintre cele mai importante parcuri eoliene a crescut cu pana la 0,72 grade Celsius in zece ani, scrie Daily Mail.
in contrast, temperatura medie de pe Pamant a crescut cu 0,8 grade Celsius din 1900 incoace.

Astfel, cu cat vor fi construite mai multe ferme eoliene cu atat impactul cresterii temperaturii va fi mai mare pe termen lung asupra faunei si condiţiilor meteorologice din zonele respective. Experţii se tem chiar ca parcurile eoliene mari ar putea modifica vanturile si precipitaţiile.

Cercetatori de la Universitatea de stat din New York au analizat datele furnizate de sateliţi din zonele in care se afla fermele eoliene in Texas, intre anii 2003 si 2011.

“Atribuim aceste cresteri ale temperaturilor in principal turbinelor eoliene.Schimbarile de temperatura ar putea fi cauzate de efectele energiei emanate de ferme si de miscarea si turbulenţele generate de elicele turbinelor.

Aceste schimbari, daca se aplica unor spaţii destul de mari, pot avea un impact notabil asupra condiţiilor climatice locale”, au declarat acestia pentru revista Nature, unde au fost publicate rezultatele studiului.

Unii cercetatori au sugerat ca fermele eoliene uriase, formate din sute de mii de turbine, nu numai ca vor schimba condiţiile atmosferice, ci ar putea fi folosite pentru a le controla.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Bugetul dezvoltării sociale

Asculta acest articol Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, spune că bugetul pe 2013 este un buget de dezvoltare. Argumentul