Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PROMISIUNI

Turcan le promite creșteri salariale sindicaliştilor din cultură

Raluca Turcan, în calitate de Ministru al Culturii, a declarat că a formulat mai multe amendamente la legile existente care stipulau creșteri salariale pentru diverse categorii profesionale, printre care și personalul muzeelor și bibliotecilor.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aceste amendamente vin în contextul în care angajații din aceste instituții au anunțat că nu vor participa la evenimentul Noaptea Muzeelor, în semn de protest. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a comunicat că impactul bugetar estimat pentru anul 2024 este de aproximativ 59,1 milioane de lei și că acesta este sustenabil, conform informațiilor furnizate de News.ro. Turcan a mai spus că a elaborat „mai multe amendamente la alte acte normative, care prevedeau majorări salariale pentru alte categorii profesionale, tocmai pentru a corecta aceste inechităţi”.

 

 

Angajaţii din muzee cer creşterea cu 20% a salariilor din sectorul muzeal pentru orice poziţie profesională, echilibrarea marilor inechităţi şi discriminări care există în interiorul sectorului cultural. Noaptea Muzeelor din România are loc, duminică, 18 mai, şi marchează aniversarea celei de-a 20-a ediţii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns