Image 1
Image 2

TURNEU DE FOTBAL: Primavera a câştigat Cupa Aliza Memorial “Tudor Barbul”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sătucul Aliza, din comuna Terebeşti, a găzduit în 5 august 2023 o nouă ediţie a Cupei care-i poartă numele, la care, din păcate, se mai adaugă acum şi Memorialul “Tudor Barbul”.

La Aliza s-a desfăşurat tradiţionalul turneu de fotbal la baza sportivă amenajată chiar în curtea fostului antrenor de lupte. De asemenea, evenimentul a inclus un Cros Olimpic organizat cu sprijinul profesorului Alexandru Contraş şi o serie de întreceri de atletism şi baschet.

Au fost înscrise 16 echipe şi competiţia s-a desfăşurat pe parcursul întregii zile. Cu toate că rezultatele au avut o importanţă secundară, toţi participanţii au venit aici pentru a omagia memoria maestrului Tudor. El a pus bazele acestei sărbători acum 13 ani, iar acum noi suntem datori să continuăm această tradiţie. Chiar dacă ne este dor de el, simţim că este alături de noi şi credem că privind de sus este mândru şi ne susţine,” a spus Claudiu Blaga, fostul elev al lui Tudor Barbul şi cel care duce mai departe tradiţia luptelor sătmărene la Ardud şi Aliza.

De precizat că în dimineaţa zilei de sâmbătă a avut loc o slujbă de pomenire la bisericuţa construită chiar de Tudor Barbul în Aliza. La eveniment au participat familia, preoţii din zonele învecinate, oficialităţi locale .

Ziua a continuat cu un cros olimpic, coordonat de profesorul Alexandru Contraş, directorul filialei Satu Mare a Academiei Olimpice din România. Zeci de copii din zonă au participat la competiţie, iar premii au fost acordate tuturor participanţilor. Profesoara Cecilia Nastor de la Colegiul Naţional Ioan Slavici a organizat concursurile de baschet şi săritura în lungime, iar campionul Lenard Berei a fost prezent, revenind din cantonamentul lotului naţional de lupte greco-romane.

Turneul de fotbal a oferit multe meciuri atractive în cele patru grupe de echipe. Semifinalele le-au pus faţă-n faţă pe FC Mădăras – Prietenii şi Primavera – FC Gelu, iar finala mică a fost câştigată de FC Mădăras în faţa FC Gelu, în timp ce Primavera a ieşit învingătoare în finala mare împotriva echipei Prietenii.

Arbitrii turneului au fost Gheorghe “Moţu” Dumitraş şi Alexandru Gherasim.

Organizatorii Cupei Aliza – Memorial Tudor Barbul mulţumesc tuturor participanţilor pe care îi aşteaptă şi la ediţiile viitoare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with