Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ucraina: Iulia Timoşenko transferată la un spital din Harkov

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Autorităţile ucrainene au anunţat sâmbătă că fostul prim-ministru Iulia Timoşenko a fost transferată la Spitalul Clinic Central din Harkov, oraşul unde ispăşeşte o condamnare la şapte ani de închisoare, pentru a primi îngrijirile medicale recomandate, informează Interfax-Ukraina.


Medicii germani care au examinat-o luna trecută au stabilit că Iulia Timoşenko suferă de dureri puternice de spate şi are nevoie urgentă de tratament într-o clinică specializată.

La începutul lunii aprilie, autorităţile ucrainene au anunţat că vor permite ca fostul prim-ministru să iasă din detenţie pentru a fi tratată la un spital local din Harkov, după ce anterior un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat că Berlinul negociază cu Kievul pentru ca Iulia Timoşenko să poată fi îngrijită în Germania.

Doi medici germani s-au deplasat săptămâna trecută la Spitalul din Harkov, pentru a verifica dacă fostul premier poate fi îngrijită în această instituţie. Vineri seara, după ce medicii germani şi-au făcut cunoscute concluziile lor, Iulia Timoşenko a fost de acord să înceapă tratamentul la Spitalul Central din Harkov, după ce a refuzat în repetate rânduri tratamentul în penitenciar.

Iulia Timoşenko a fost condamnată în octombrie 2011 la şapte ani de închisoare pentru “abuz de putere”, fiind găsită vinovată că în 2009, pe când era premier, a semnat acorduri în domeniul gazului cu Rusia, dezavantajoase pentru Ucraina.
Uniunea Europeană şi SUA au denunţat condamnarea fostului prim-ministru ucrainean, considerând-o motivată politic.

Un nou proces împotriva fostului premier a început în urmă cu două zile, tot la Harkov, Iulia Timoşenko fiind inculpată de această dată pentru deturnare de fonduri publice şi fraudă fiscală.AGERPRES

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns