Image 1
Image 2

INFRACŢIUNE LA PETEA

Ucrainean într-un Porche cu permis fals

Luni, 2 octombrie 2023, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din România un cetăţean ucrainean în vârstă de 35 de ani.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acesta conducea un autoturism marca Porche Cayenne, înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din România, Poliţiştii i-au solicitat celui aflat la volan şi permisul de conducere. Tânărul ucrainean a prezentat un permis de conducere care nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unui act autentic. Bărbatul a declarat că el avea un permis de conducere valabil, dar, locuind în Polonia, când a trebuit să îşi preschimbe documentul, a solicitat acest lucru on-line, iar documentul pe care l-a primit ulterior în poştă este cel pe care l-a prezentat la controlul de frontieră.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis.

Permis nerecunoscut în România

Marţi, 3 octombrie 2023, în jurul orei 06.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din România, un cetăţean ucrainean în vârstă de 40 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Volvo, înmatriculat în Belgia. La controlul documentelor, poliţiştii i-au solicitat celui aflat la volan permisul de conducere.

Ucraineanul a prezentat un permis emis în octombrie 2022 de către Asociaţia Internaţională a Conducătorilor Auto din Ucraina, document care nu este recunoscut de statul român. Bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul său nu este valabil.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with