Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Campania electorală pentru alegerile locale îl readuce pe Vasile Blaga în prim plan. O altercaţie recentă cu un deputat de Bihor, a creionat şi imaginea unui partid ce trăieşte sub ameninţarea unei hemoragii.
    Nu pot fi reale acuzaţiile acelui parlamentar bihorean, că Vasile Blaga şi-a pus în minte distrugerea partidului. Răspunsul dat de cel incriminat presei ni se pare cel mai sincer şi exact. A distruge partidul, declara Blaga e ca şi cum ar distruge biserica din satul său, Petrileni, o localitate bihoreană.

Una din defecţiunile grave de organizare ale PDL, a fost lipsa unui lider vânos. Un braţ vânjos de caporal, ar fi menţinut partidul pe linia de plutire şi l-ar fi condus bine, cu succes, prin curenţii declanşaţi, şi de măsurile austere, dar şi de năbădăile baronilor. Este categoric că Traian Băsescu nu a avut dreptate când s-a grăbit să spună: „Partidul nu are nevoie de un căprar, are nevoie de un preşedinte”, optând pentru Boc în locul lui Blaga.

Ei bine, se vede acum foarte clar că PDL are nevoie de un căprar, sau de un buldog după expresia liderului moral al democrat-liberalilor şi mai puţin de fineţea unui preşedinte blând. Probleme acestea se cunosc, le ştiu şi democrat liberalii, altfel de ce l-ar fi numit drept coordonator al campaniei electorale tocmai pe Vasile Blaga. Şi parlamentarul bihorean ştie ceva. Nu neapărat că Vasile Blaga ar complota şi ar dori obţinerea unui scor mic la aceste alegeri. Bihoreanul bănuieşte că Vasile Blaga ar vrea un congres extraordinar pentru a prelua şefia formaţiunii din mâinile firave, chiar fragede, ale lui Emil Boc.

Ceva a auzit deputatul din Bihor şi a auzit pentru că nu atât Blaga visează la poziţia de lider al grupării democrat-liberale, dar mai ales visează un grup masiv din PDL, care nu are la îndemână altă soluţie decât instalarea în frunte a unui pumn de căprar.

Dintre partidele mari, în funcţiune în aceste momente în viaţa politică românească, PDL a avut o conducere cu o autoritatea precară. Nivelurile ierarhice au fost şi încă sunt în raporturi prea relaxate. În afară de Vasile Blaga nimeni de la centru nu sperie pe nimeni, nimeni nu tremură ca pe vremuri când o brigadă de control de la vârful PCR băga groaza în politruci. Ponta sau Antonescu ar fi sărit ca arşi doi metri de la sol dacă ar fi avut în partidele lor, în Bucureşti, un gafeur ca Elena Udrea. Aici, în acest context, Elena Udrea prezintă un caz maladiv şi special.

Cei din jurul ei au votat fără să clipească epurarea lui Cristian Preda, gândindu-se poate şi la situaţia lor politică, pe care lidera PDL din Bucureşti o poate destrăma în orice clipă. Ne existând un lider central puternic, autoritar, tenace cum ar fi fost cu siguranţă Vasile Blaga, PDL Bucureşti nu ar fi trăit haosul de acum.

Pe vremuri în armată, soldatul se adresa locotenentului, domnule locotenent vorbiţi mai încet că vă aude caporalul. Spaima era caporalul! Vasile Blaga nu ar fi tolerat în Capitală bomba cu efect întârziat dar distructiv reprezentat de Elena Udrea. Doamna găteşte sarmale excepţionale, gustoase, dar talentul politic este cu totul altceva.

Revenind la Vasile Blaga, acesta nu are carismă, dacă o avea câştiga alegerile în Bucureşti, dar are o mentalitate de caporal şi exact de asta are nevoie acum PDL.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns