Image 1
Image 2

ARTĂ MODERNĂ

Un copil a zgâriat o pictură de 50 de milioane de euro semnată Mark Rothko, într-un muzeu din Rotterdam

Un copil a zgâriat o pictură de 50  de milioane de euro semnată Mark Rothko, într-un muzeu din Rotterdam
O lucrare valoroasă a artistului Mark Rothko, estimată la aproximativ 50 de milioane de euro, a fost deteriorată de un copil aflat în vizită la Muzeul Boijmans Van Beuningen din Rotterdam, Olanda.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Incidentul a avut loc în clădirea depozitului muzeului, accesibilă publicului, unde era expusă pictura „Gri, portocaliu pe castaniu, nr. 8”.

 

Potrivit BBC, care citează un purtător de cuvânt al muzeului, copilul se afla în vizită alături de părinți, când a zgâriat lucrarea în partea sa inferioară. „Mici zgârieturi sunt vizibile în stratul de vopsea nevopsit din partea de jos a picturii”, a declarat oficialul instituției.

 

Deși deteriorarea este considerată superficială, pictura necesită restaurare profesională, un proces complex și costisitor. Muzeul caută în prezent experți olandezi și internaționali specializați în restaurarea operelor de artă moderne. Intervenția va presupune utilizarea unor amestecuri sofisticate de pigmenți, rășini și adezivi, pentru a reda integritatea lucrării. Deocamdată nu este clar cine va suporta costurile reparației, estimate la zeci de mii de euro.

 

Mark Rothko, născut în Letonia în 1903 și emigrat în Statele Unite împreună cu familia, este unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai expresionismului abstract.

 

Artistul s-a sinucis în 1970, iar lucrările sale sunt vândute la licitații pentru sume impresionante și fac parte din colecțiile celor mai mari muzee din lume.

magazin online de aer conditionat si sisteme de climatizare
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


REALISM POETIC

„Nunta de Piatră” – O capodoperă regizată de Dan Pița și Mircea Veroiu

Nunta de Piatră face parte din noul val al cinematografiei românești din anii ’60-’70, adesea asociat cu realismul poetic și influențele esteticii moderniste europene. Acest grup artistic este caracterizat de regizori precum Dan Pița, Mircea Veroiu, și Liviu Ciulei, care au reușit să integreze teme universale, inspirații din folclor și o abordare vizuală sofisticată în explorarea realităților sociale și umane. Filmul este, de asemenea, un exemplu reprezentativ al unui curent artistic ce căuta să valorifice identitatea culturală românească într-un context de creație modernă.