Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un muzeu al Titanicului a fost inaugurat in Marea Britanie

Cel mai mare muzeu dedicat transatlanticului Titanic a fost inaugurat in Belfast, Irlanda de Nord, cu cateva zile inainte de comemorarea a 100 de ani de la scufundarea vasului, potrivit gandul.info.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cel mai mare muzeu dedicat transatlanticului Titanic a fost inaugurat in Belfast, Irlanda de Nord, cu cateva zile inainte de comemorarea a 100 de ani de la scufundarea vasului, potrivit gandul.info.
Muzeul, inalt cat nava construita in urma cu un secol, are sase etaje si este format din patru punţi asemanatoare celor de pe pachebotul naufragiat. Muzeul a fost ridicat exact in locul de unde si-a inceput Titanicul calatoria si adaposteste replici ale camerelor de pe vas.

Proiectul, care a costat peste 100 de milioane de euro, isi propune sa ofere vizitatorilor o calatorie in timp, pe luxosul vas.

Vizitatorii au ocazia sa vada toate cele 3 niveluri ale navei si sa admire replicile reusite ale cabinelor de la clasa I-a, a II-a si a III-a. De asemenea, ei pot vedea si cum arata celebra sala de bal unde-si petreceau serile pasagerii instariţi.

In muzeu poate fi observat si un panou care reproduce mesajele din momentul dezastrului, cand echipajul cerea disperat ajutorul, in timp ce imaginile proiectate in jur dau impresia ca apa se revarsa din toate parţile. Niciunul dintre obiectele aflate pe vaporul muzeu nu este original, ci sunt copii identice.

 

 

Efectele speciale, inclusiv tehnologia 3D, transporta vizitatorii intr-o lume unica.

O suta de mii de persoane au cumparat deja  bilet de intrare in muzeu, iar autoritaţile spera ca proiectul sa atraga peste 400  de mii de vizitatori in primul an, relansand astfel industria turistica din zona.

Primii care au inaugurat muzeul au fost politicienii, dar si un martor al lansarii Titanicului la apa. ’’Tatal si mama mea m-au dus la santierul naval Workman and Clark, pentru a vedea lansarea navei. Am vazut aceasta imensitate alunecand pe apa. Aveam pe atunci doar patru ani si jumatate’’, isi aminteste Cyril Quigley,  in varsta de 105 de ani.

 

 

Titanicul, construit chiar pe acest doc in perioada 1909-1911, s-a scufundat in noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, dupa ce s-a ciocnit de un aisberg. in urma naufragiului au murit peste 1 500 de pasageri din cei 2 200 prezenţi la bord. Epava Titanicului a fost descoperita in 1985.

 

Citește și:

Cu 103 ani in urma, Sighetul a fost cucerit de 800 de indieni condusi de Buffalo Bill

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns