Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un nou proiect Erasmus+ la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În luna octombrie 2018, a demarat proiectul internațional “Living Books in Schools” la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” Satu Mare, partener în acest demers cu alte trei instituţii de învăţământ din Europa.

Scopul principal constă în implementarea, în perioada următorilor 2 ani, a metodei non-formale “Living Library” în educația formală, cu participarea profesorilor și a elevilor.

Partenerii proiectului

Proiectul a fost aprobat de Agenția Națională din Serbia. Partenerii implicați sunt: 1.Elementary School Kosta Trikovic, Novi Sad, Serbia – coordonator; 2.Slomo – drustvo za trainostni razvoi – NGO, Slava, Slovenia; 3.Miedzynarodowa Szkola Podstawowa Edukacji Innowacyjnej w Lodzi, Lodz, Polonia; 4.Școala Gimnazială “Ion Creangă” Satu Mare, România.

Conținutul activităților

Inițiatorii și organizatorii vor implementa acest mod alternativ de învăţare prin acţiunile întreprinse de trei echipe de proiect: o echipă de voluntari, o echipă Etwinning şi una propriu-zisă de Living Books (Oameni care au poveşti de viaţă ce merită a fi ascultate şi a căror experienţă poate fi folosită în scop educativ).
În cadrul proiectului se vor organiza evenimente în parteneriat cu câteva instituţii de pe plan local: Biblioteca Judeţeană, Asociaţia pentru copii şi tineri “Act 4U”, Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Eurostudy etc. Vor fi promovate principii precum egalitatea de drepturi, toleranţa, nediscriminarea, într-o Europă în care globalizarea este o direcţie evidentă.
Proiectul “Living Books in Schools” este cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, KA2 Parteneriate strategice.
Informațiile ne-au fost transmise de directoarea Arleta Taşcău.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. Felicitari d-na directoare! Toate cadrele didactice, indiferent de materia predată, sa fie puse la munca. Sa aduca premii si distinctii de la concursurile scolare. Sa participe activ la toate actiunile organizate de scoala. Altfel ajungeti a 3 cladire a Școlii Lucian Blaga. S-auzim de bine!

  2. Timp de 15 ani aceasta școala a fost o ,,debara,, a Scolii Blaga. De aproape 2 ani situatia s-a schimbat radical. A fost inlaturata vechea gășcă, care a avut un singur merit. Acela ca i-a adus pe rromi in scoala ca sa faca haos. Pas cu pas, a inceput refacerea ,,imaginii,, scolii prin diverse actiuni care aduc prestigiu in ochii comunitatii locale. Succes in continuare!

Lasă un răspuns