Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

SESIZARE

Un sătmărean nu mai vede poliţiştii locali

Tot mai mulţi sunt cititorii ziarului nostru, care se întreabă, dar mai ales ne întreabă, dacă mai există poliţie locală/ naţională, prin cartierele reţedinţei de judeţ.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Răspunsul la această întrebare pe deplin justificată, îl pot da persoanele care conduc instituţia Poliţia Locală.

Iată şi o posibilă însumare a sesizărilor, cel puţin a câtorva dintre cele transmise de citititori la redacţie:

“Cu ani şi ani în urmă, siguranţa cetăţeanului era apărată, sau cel puţin aşa părea. Poliţistul de proximitate era văzut suficient de des pe stradă, dar şi în cartiere. Transferarea unor sarcini probabil către poliţia locală, a făcut să vedem tot mai rar oameni în uniformă pe străzi, şi prin cartiere, păcat. Nu de puţine ori, poliţia locală, probabil fără să aibă sarcini în ceea ce priveşte circulaţia auto, ignoră comportamentul deviant al unor şoferi, care nu dau prioritate pietonilor nici măcar pe marcajul special.

Despre alte contravenţii să nu mai vorbim. Se fac oamenii că nu văd aceste încălcări ale legislaţiei.

Ba mai mult, lipsa poliţiştilor locali din cartiere face să fie confundate coşurile pentru gunoi stradal, cu acele containere amplasate pentru colectarea deşeurilor menajere. Şi când te gândeşti că poliţia locală este entitatea care este plătită de la bugetul local, din acel buget la care contribuim şi noi, locuitorii reşedinţei de judeţ.

Ne întrebăm dacă există o posibilitate pentru cetăţeni să vadă aceşti oameni în uniformă, la muncă, nu doar la volanul sau în maşinile de serviciu. Noi ne dorim să ne întâlnim cu ei, iar cei care şi pe mai departe comit fapte antisociale, să fie prinşi, sau măcar să le fie teamă de a se aventura în diverse activităţi infracţionale”.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with