Image 1
Image 2

IFPLUSGENERAȚIA Z

Un sondaj arată: Generația Z suferă de anxietatea meniului

Mersul la restaurant, alegerea unui loc frumos și comandarea unei mese delicioase: Ceea ce este complet normal pentru majoritatea oamenilor pare să devină un factor de stres, mai ales pentru generația tânără.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Pentru generația Z, mâncarea în oraș este un efort stresant. Acest lucru reiese dintr-un sondaj realizat de un lanț de restaurante, care a chestionat 2.000 de oameni din Marea Britanie. Frica de a nu găsi nimic cântărește foarte mult.

Mersul la restaurant, alegerea unui loc frumos și comandarea unei mese delicioase: Ceea ce este complet normal pentru majoritatea oamenilor pare să devină un factor de stres, mai ales pentru generația tânără. Lanțul britanic de restaurante Prezzo, care oferă preparate din bucătăria italiană, a chestionat peste 2.000 de oameni din Marea Britanie despre cât de confortabil s-au simțit când iau masa în oraș, relatează New York Post. Ea a descoperit că 86% din generația Z (aici 18-24 de ani) au fost afectați de „anxietatea meniului” atunci când iau masa în restaurante. Proporția pentru toți respondenții este de 67 la sută.

Îngrijorarea de a nu găsi nimic care le place în meniu este, evident, una serioasă. Respondenții au spus că nu ar merge la un restaurant dacă nu s-ar fi uitat mai întâi la men

Le este frică să vorbească cu ospătarii

 

Unul dintre motive este creșterea prețurilor, așa cum a spus CEO-ul Prezzo pentru New York Post. Preocuparea de a avea senzația după ce ai mâncat că ai comandat ceva greșit a fost, de asemenea, dată ca motiv.

Interacțiunea cu chelnerii pare să fie, de asemenea, o problemă. O treime din generația Z raportează că le cere însoțitorilor lor să vorbească cu personalul de service.

 

Aptitudinile sociale au avut de suferit în timpul Pandemiei

Potrivit lui Gabriel Rubin, profesor de studii de justiție la Universitatea de Stat Montclair, mulți membri ai generației Z au probleme în interacțiunea socială. „Din cauza Covid și a altor factori, aceștia nu au dobândit abilități sociale importante”, a spus Rubin pentru New York Post. Conform rezultatelor, tinerii sunt mai nervoși să vorbească cu ceilalți.
Deși Generația Z a crescut cu canale de comunicare digitală, unii par să sufere de o lipsă de abilități sociale în viața reală. „Deoarece atât de mulți tineri au probleme în spațiile sociale non-digitale, chiar și comanda de mâncare devine un obstacol mare”, explică profesorul Rubin.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with