Image 1
Image 2

IMOBILIARE

Unde locuiesc și ce case au miliardarii lumii?

Verificând „Forbes 400: Lista completă a celor mai bogați oameni din America”, ne putem face o idee desăre ce fac cu banii marii bogați ai lumii, care și-au câștigat averile investind în noile tehnologii.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Primul pe listă se află Bill Gates, cu o avere netă de 81 de miliarde de dolari. El se află pe locul 1 pentru al 23-lea an consecutiv. Potrivit Mansion Global prietenul său Warren Buffett a căzut pe locul trei pentru prima dată în 15 ani, cu o avere netă de 65,5 miliarde de dolari.

 

Datorită creșterii prețurilor acțiunilor firmelor de tehnologie digitală directorii executivi de la conducerea acestor companii au acumulat averi într-un ritm mult mai rapid decât alți bogați ai lumii.

 

CEO-ul Amazon.com, Jeff Bezos, a câștigat 20 de miliarde de dolari pentru a-și crește averea netă la 67 de miliarde de dolari, făcându-l al doilea cel mai bogat american .CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a sărit pe locul al patrulea, cel mai în față loc al său în rândul bogaților, cu o avere netă de 55,5 miliarde de dolari. Fondatorul Oracle, Larry Ellison, a ajuns pe locul 5 pentru prima dată din 2007. Averea sa netă este de 49,3 miliarde de dolari.

 

Pe locul 6 se află fostul primar al orașului New York Michael Bloomberg, CEO al companiei omonime Bloomberg LP, care are o avere netă de 45 de miliarde de dolari. Despre un politician român care a publicat un interviu pe cunoscuta platformă Bloomberg se spune că ar fi plătit 100 000 de dolari.

 

Acești șase cei mai bogați multimiliardari au un total de 363,3 miliarde de dolari la retragerea lor, majoritatea fiind încă deținute ca participații la companiile pe care le-au fondat. Cu toate acestea, o parte din averea lor este investită în imobiliare.

 

Să aruncăm o privire asupra reședințelor pe care cei mai bogați șase moguli mondiali le numesc acasă.

 

1. Bill Gates: 81 de miliarde de dolari. Se simte acasă în Medina, Washington

 

Bill Gates,  de 60 de ani, își petrece cea mai mare parte a timpului la conacul său de 66.000 de metri pătrați din Medina, Washington, poreclit Xanadu 2.0 după proprietatea personajului din titlu din Citizen Kane. Conacul are vedere la lacul Washington. Dlui Gates i-au luat șapte ani și 63,2 milioane de dolari pentru a construi această casă, care este plină cu o mulțime de caracteristici de înaltă tehnologie. El a achiziționat lotul pentru 2 milioane de dolari în 1988, dar acum valorează aproximativ 170 de milioane de dolari, potrivit înregistrărilor publice.

 

2. Jeff Bezos: 67 de miliarde de dolari. Acasă: Medina, Washington

 

Jeff Bezos, în vârstă de 52 de ani, și-a construit  imperiului său din comerț electronic. A acumulat o mare varietate de proprietăți imobiliare de-a lungul anilor, câștigându-i anul trecut locul 26 pe lista celor mai mari proprietari de terenuri ai Americii, publicată de The Land Report. În ceea ce privește reședința, el are o fermă de 165.000 de acri în West Texas, o casă pe malul apei în statul Washington, trei apartamente conectate în Century Tower din Manhattan și o proprietate de 12.000 de metri pătrați în Beverly Hills, avându-l pe Tom Cruise ca vecin, potrivit  Forbes.

 

Casa lui din Medina, Washington, aproape de sediul Amazon, are 5,35 acri și aproximativ 29.000 de metri pătrați de spațiu de locuit. Pe lângă casa principală, există și o căsuță pentru îngrijitor și o hală pentru bărci de 4.500 de metri pătrați pe lacul Washington.

 

3. Warren Buffett: 65,5 miliarde de dolari. Acasă: Omaha, Nebraska

 

Deși cel mai inteligent investitor de pe pământ deține mai multe investiții imobiliare, domnul Buffett, în vârstă de 86 de ani, este cunoscut pentru că trăiește mpdest, cu umilință.

 

Casa lui se află într-un colț din Omaha, Nebraska, pe care l-a cumpărat în 1958 pentru 31.500 de dolari. Domnul Buffett locuiește acolo de atunci. Casa, construită inițial în 1921, a suferit mai multe extinderi pentru a o face o casă confortabilă și confortabilă de 6.500 de metri pătrați pentru bărbatul care are o avere netă de peste 65,5 miliarde de dolari.

 

4. Mark Zuckerberg. Cu o avere 55,5 miliarde de dolari locuiește în Palo Alto, California

 

Cel mai tânăr și mai bogat antreprenor își investește cea mai mare parte a averii în școli, sănătate și alte filantropii. Portofoliul său imobiliar include casa lui din Palo Alto și un pied-a-terre de 9,9 milioane în apropiere de Dolores Park din San Francisco.

 

Mark Zuckerberg, în vârstă de 32 de ani, și-a cumpărat prima sa casă de 5.000 de metri pătrați în stil Craftsman în Palo Alto în 2011 pentru 7 milioane de dolari. El a luat patru dintre casele din jurul casei sale în anii următori pentru aproximativ 43,8 milioane de dolari pentru a-și păstra mai bine intimitatea. Dar planul său de a dărâma și reconstrui acele patru case a fost blocat.

 

5. Larry Ellison Worth: 49,3 miliarde de dolari. Are casă în Woodside, California

 

Președintele executiv al Oracle, Larry Ellison, în vârstă de 72 de ani, are un portofoliu extins de imobiliare. El a cumpărat mari părți din cartiere întregi din Malibu și din jurul Lacului Tahoe. El deține un conac Beechwood de 70 de milioane de dolari în Newport, Rhode Island; o vilă cu grădină în Kyoto, Japonia; și 98% din pământul Lanai, a șasea insulă ca mărime din Hawaii, pe care a achiziționat-o în 2012 pentru 500 de milioane de dolari, potrivit rapoartelor publicate

 

6. Michael Bloomberg: 45 de miliarde de dolari. Locuiește în Manhattan, New York

 

Fostul primar al orașului New York, Michael Bloomberg, în vârstă de 74 de ani, are peste o duzină de proprietăți în întreaga lume. Își petrece cea mai mare parte a timpului în casa sa din Upper Estate Side, dar deține și proprietăți în Hamptons din New York, precum și în Londra, Bermuda, Colorado și Florida.

 

Casa domnului Bloomberg, situată la 17 East 79th St., se întinde pe cinci etaje cu un exterior de calcar. În timpul celor trei mandate ale sale ca primar, domnul Bloomberg a locuit în casă în loc de Gracie Mansion. Cu toate acestea, se pare că are un plan de a-l transforma într-un mega-conac. Din 1989, el a cumpărat treptat unități de la 19 East 79th St., cooperativa care se află chiar lângă reședința lui actuală. Din cele șase unități din clădirea albă în stil renaștere grecească din 1880, Bloomberg deține acum cinci dintre ele, potrivit The New York Observer.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sigla Informatia Zilei

Asculta acest articol 1. SCM Zalău 4 3 1 0 10-1 9 37 2. CS Minerul 1947 Ocna Dej 4