Image 1
Image 2

Unde se pot face examene trichineloscopice?

Sigla Informatia Zilei
Sătmărenii care în acest sfârşit de săptămână, taie porci în sistem tradiţional pentru consum propriu, pot solicita examen
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

….trichineloscopic în 23, apoi în 24, 25 şi 26  decembrie, exclusiv la Cabinete Veterinare Private.

Pentru orice urgență apelați telefonul 0261715956 sau 0760789016.

Toți cei care doresc efectuarea examenului trichineloscopic, sunt rugaţi ca în momentul prezentării probei de carne – pilieri diafragmatici – să aibă asupra lor:

Cartea de Identitate a proprietarului/solicitantului; Crotalia de identificare a suinei/suinelor sacrificate; Suma de 28,56 lei, reprezentând contravaloarea unei probe examinate.

Pentru a evita contactul direct cu clienții solicitanți de examene în direcția decelării trichinei la nivelul Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, taxa de examen, se va putea achita la nivelul municipiului Satu Mare și cu cardul bancar.

Cabinetele Medicale Veterinare Concesionate/Private, își stabilesc tarife de manoperă proprii.

Carnea provenită de la porcii sacrificați în gospodăriile populației este destinată strict pentru consum familial.

Este interzisă comercializarea cărnii de porc sub orice formă, obținută în urma sacrificărilor de porci din gospodăriile populației.

Nerespectarea prevederilor legale atrage după sine sancțiuni contravenționale sau penale după caz.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sigla Informatia Zilei

Patroni amendați în Satu Mare

În cursul lunii octombrie 2023, inspectorii de muncă din Satu Mare au efectuat 174 de controale, din care 111 controale în domeniul relațiilor de muncă și 63 controale în domeniul securității și sănătății în muncă. S-au constatat 133 deficiențe faţă de prevederile legale din care 18 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 70.400 lei.

Reguli noi la spitalul din Satu Mare

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare transmite că având în vedere contextul epidemiologic actual privitor la cazurile de viroze cu transmitere aerogenă, inclusiv gripa și Covid 19, se impun ca măsuri de prevenire următoarele:

Aproape 6.000 de amenzi date de polițiști într-o zi

Sâmbătă, 30 decembrie 2023, polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 474 de acțiuni și au intervenit la 3.040 de evenimente, dintre care 2.573 au fost sesizate de cetățeni prin 112.