Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

RELAȚII CHINA-UNGARIA

Ungaria vrea să devină piața principală pentru investițiile chinezești în Europa Centrală

Márton Nagy, ministrul Dezvoltării Economice din Ungaria
Într-un moment în care globalizarea economică trece prin multiple transformări, Ungaria își consolidează poziția de lider în Europa Centrală în atragerea investițiilor chinezești.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Márton Nagy, ministrul Dezvoltării Economice din Ungaria, și-a exprimat această ambiție în cadrul celei de-a șasea ediții a Expoziției Internaționale de Importuri din China, un eveniment care adună în același loc actori majori din economia mondială, scrie hirado.hu.
Prin vocea lui Nagy, Ungaria a transmis un mesaj clar: respingerea formării de blocuri și angajamentul pentru cooperare și conectivitate între Est și Vest. “Suntem mândri că Ungaria este destinația predilectă pentru afacerile chinezești în Europa Centrală,” a afirmat Nagy, semnalând o creștere spectaculoasă a investițiilor străine directe (FDI) din partea estică – de la sub 10% în 2010 la peste o treime în anul curent.
Strategia Ungariei nu se limitează doar la atragerea capitalului străin; țara își modelează un ecosistem complet pentru producția de vehicule electrice, punând la un loc expertiza și inovația companiilor din Est și Vest. Această integrare înseamnă un flux continuu de know-how și tehnologie, de la motoare electrice la baterii, panouri solare și stații de încărcare.
Márton Nagy și-a exprimat optimismul că stocul actual de investiții străine directe al Ungariei, evaluat la 100 de miliarde de euro, ar putea să se dubleze până în 2030. Acest lucru ar aduce beneficii macroeconomice semnificative, prevăzând o creștere exponențială în producție și comerț exterior, cu potențialul ca exporturile să atingă până la 100% din PIB-ul național.
Ministrul a identificat trei piloni principali pentru sustenabilitatea acestui progres economic: infrastructura modernizată, energia accesibilă și forța de muncă calificată. În acest sens, Ungaria recunoaște nevoia de a spori participarea la inițiativa “O regiune, un drum” (BRI), o vizune globală ce ar putea deschide noi căi pentru cooperarea economică.
Relațiile Ungariei cu China au primit un nou impuls prin vizita recentă a premierului Viktor Orbán în China, în timpul căreia s-au parafat noi acorduri de cooperare, inclusiv cu Banca Industrială și Comercială a Chinei.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*