Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Uniunea Social Liberala organizeaza Zilele Tineretii la Satu Mare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Conferinta de presa USL
Conferinta de presa USL

Sambata si duminica, satmarenii sunt asteptati in Piata 25 Octombrie

Vineri, 27 aprilie 2012, la sediul Partidului National Liberal din Satu Mare a avut loc o conferinta de presa a USL, sustinuta de  Adrian Stef, in calitate de candidat al Uniunii Social Liberale la functia de presedinte al Consiliului Judetean Satu Mare si candidatul USL la functia de primar, dr. Dorel Coica.

Briefing-ul de presa a fost concentrat pe mai multe subiecte, conferinta demarand cu invitatia lansata tuturor satmarenilor de Uniunea Social Liberala de a participa in acest final de saptamana la programul artistic de Zilele Tineretii.

 

DJ Raul Russu&MC Glow promit sambata seara un show de zile mari in aer liber

Sambata si duminica, in 28 si 29 aprilie 2012, in Piata 25 Octombrie din centrul orasului Satu Mare, de la ora 16 in fiecare zi, USL Satu Mare, care este alaturi de satmareni,  invita toti tinerii si nu numai pe acestia, la un program muzical cat se poate de bogat si variat. Adrian Stef, candidatul USL la presedintia Consiliului Judetean, ne-a prezentat programul artistic. In 28 aprilie vor evolua pe scena de Zilele Tineretii  Satu Mare, editia 2012, Petrica Muresan, Ionela Toma, Petre si Petrica Zele, Taraful Ceatara, Lavinia Goste, trupa XXL cu muzica pop-rock.

Tot sambata, Marius Chis va asigura momentele vesele, iar Octavian Bud si George Negrea le ofera spectatorilor din Piata un moment de muzica folk. In jurul orei 21, DJ Raul Russu&MC Glow sunt alaturi de tineri pentru un super show muzical in aer liber.

 

Desperado canta duminica seara la Satu Mare

 

Duminica, 29 aprilie, tot de la 16, intra in scena elevii de la Palatul Copiilor cu un moment de muzica usoara, are loc o  prezentare de moda Gaby’s Models, si canta pentru public Lavinia Goste, Angela Munteanu, Nicolae Muresan, Maria Tripon. Duminica seara, la ora 19.30, Desperado se afla la Satu Mare pentru un concert in Piata 25 Octombrie, iar seara se incheie in ritmuri de dans pe mixajele lui DJ Fabio Da Lera & MC Alena.

 

Societatea Medicala dr. Coica le va oferi veteranilor de razboi servicii medicale gratuite

 

Dupa prezentarea programului de Zilele Tineretii, Adrian Stef a abordat un subiect, de data aceasta de alta natura, si anume situatia in care se afla veteranii de razboi. “Am participat la evenimentul organizat la Muzeul Judetean cu ocazia Zilei veteranilor de razboi si pe langa momentele in care oficialitatile au transmis mesaje de omagiu, de recunostinta, a fost un moment care m-a intristat. Reprezentantul veteranilor a vorbit despre toate drepturile castigate si care au fost anulate de actualul Guvern, dand si un exemplu, biletele gratuite de transport in comun pe care Casa de Asigurari de Sanatate nu le deconteaza, desi transportatorii ar fi de acord sa primeasca astfel de bilete din partea veteranilor.

Nu se poate doar sa pozam la evenimente. Problemele exista si e pentru noi un semnal de alarma sa gasim solutii pentru a rezolva problema acestor oameni”. Dorel Coica a analizat problema si le-a facut o oferta veteranilor de razboi< “Sunt oameni cu o viata grea, multi dintre ei trecuti prin ambele razboaie mondiale. Vrem sa le oferim sprijin, sa ii preluam in grija Societatii Medicale dr. Coica si sa poata beneficia de servicii medicale gratuite”. Dr. Dorel Coica a explicat ca veteranii vor ramane inscrisi la acelasi medic de familie pe care il aveau pana acum, insa la Societatea Medicala dr. Coica vor putea beneficia de serviciile de care au nevoie.

 

La presiunea USL, strada Soimoseni intra in reparatii

 

A treia tema abordata la conferinta de vineri a fost cea referitoare la starea proasta a drumurilor din oras. A luat cuvantul dr. Dorel Coica< “Pe strada Soimoseni din municipiu este o platforma industriala, iar portiunea de drum de cel mult 900 de metri, desi a fost reabilitata, in sase luni a fost efectiv facuta praf. Alaturi de colegul meu, Adrian Stef, am iesit pe teren si am discutat cu managerii firmelor de pe platforma, care chiar nu mai puteau sa isi desfasoare activitatea din cauza caii de acces in stare foarte proasta.

Apoi, in prezenta vicepresedintelui Consiliului Judetean, Mircea Govor, am discutat despre aceasta problema cu primarul municipiului. Am reusit sa trezim interesul autoritatilor, iar de saptamana viitoare drumul intra in reabilitare. Pentru ca lucrurile sa intre in normal, impreuna cu Adrian Stef vom face presiuni asupra Executivului si pentru drumul spre Satmarel. In momentul de fata trebuie sa achit 370 de milioane de lei vechi pentru reparatia ambulantelor mele pe luna aprilie. Masinile transporta oameni de acasa la dializa, apoi iar acasa. As fi preferat ca sumele acestea sa le directionez catre o casa de copii sau un camin de batrani, sa mearga pe acte sociale”, a declarat Dorel Coica.

 

Adrian Stef: “Singurul lucru bun facut de prefectul Radu Giurca a fost cand si-a dat demisia!”

 

In incheierea conferintei, Adrian Stef a precizat ca Uniunea Social Liberala Satu Mare nu negociaza cu nimeni decat cu satmarenii< “Programul politic al USL Satu Mare atat pentru municipiu, cat si pentru judet, il facem impreuna cu satmarenii. Ceea ce e foarte interesant este faptul ca fostul prefect Radu Giurca vede problemele din judet abia de cand nu mai e prefect.

Zicea chiar ca nu avea parghii de control cat a fost la Prefectura, ca a observat probleme atat la derularea proiectelor cat si la reabilitarea scolilor in localitati cu primari PDL. Ma bucur ca a facut un lucru bun de cand a fost prefect< si-a dat demisia. Legat de faptul ca am fost numit de fostul prefect candidatul fifty-fifty, cred ca mi-a facut un serviciu< voi fi bun ca si presedinte al Consiliului Judetean si pentru romani, si pentru maghiari, romi sau germani, pentru toti satmarenii indiferent de etnie”.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns