Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

EDUCAȚIE FINANCIARĂ

Universitățile din România susțin formarea transdisciplinară a competențelor

Promovarea educației financiare în școli este un pas crucial în pregătirea tinerilor pentru viitor, spun la unison reprezentanții a patru universități din România, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. parteneri în proiectul Școala de bani începe școala – o discuție despre predarea transdisciplinară a educației financiare.
Este vorba despre Universitatea de vest din Timișoara, Academia de Studii Economice București, Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

 

Școala de Bani și BCR au lansat în 2022 proiectul LifeLab, care, după ce a fost pilotat în două școli din sistemul de învățământ preuniversitar, este extins în anul școlar 2023-2024 în alte 4 județe. În lista școlilor selectate pentru a derula programul-pilot LifeLab by BCR sunt cuprinse 10 unități de învățământ.

 

Patru conferințe regionale Școala de bani au fost organizate de Asociația Edupedu pentru Educație, în parteneriat cu inspectoratele școlare, universități și cu susținerea Băncii Comerciale Române.

 

Prima dintre ele a avut loc la Timișoara, la Universitatea de Vest, pe 21 septembrie 2023, apoi în octombrie cea de-a doua la București, la Academia de Studii Economice din București și a treia la Cluj-Napoca, la Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității „Babeș Bolyai“, iar pe 16 noiembrie seria a fost încheiată la Iași, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

 

În cadrul acestor evenimente aproape 600 de profesori participanți au interacționat și în cadrul unui atelier de educație financiară și au avut ocazia de a discuta cu experții și organizatorii din proiect. La final s-au acordat diplome de participare semnate atât de reprezentanții Școala de Bani, cât și de partenerii din Inspectoratele școlare și Universități.

 

Toți profesorii prezenți la conferințe au participat la ateliere de educație financiară Școala de Bani, susținute de formatori BCR.
Flavia Barna, prorector al Universității de Vest din Timișoara, a accentuat necesitatea integrării educației financiare în ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal. Împărtășind experiența personală ca mamă, Flavia Barna evidențiază curiozitatea copiilor față de concepte financiare, subliniind importanța ca aceștia să înțeleagă noțiuni precum inflația, moneda electronică și criptomonedele.

 

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Babeş-Bolyai a lansat o strategie de dezvoltare a comunicării

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns