Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Update: Cei care au reacţii adverse după vaccinarea cu AstraZeneca trebuie să anunţe medicul de familie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

UPDATE:

Confom unei informări venită de la Prefectură, la nivelul judeţului Satu Mare, din lotul ABV 2856 s-au primit în total 2900 de doze, 1250 în 14.02.2021, 1000 în 19.02.2021 şi 650 de doze în 25.02.2021. Toate au fost epuizate, începând cu data de 15.02.2021 până la data de 08.03.2021 la Centrul de vaccinare de la Şcoala Avram Iancu din municipiul Satu Mare. Ultimele 52 de doze din acest lot au fost folosite în data de 08.03.2021 când în cadrul acestui centru de vaccinare s-au imunizat în total 119 persoane.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Satu Mare recomandă persoanelor vaccinate cu serul AstraZeneca din lotul ABV 2856 ca în perioada următoare să anunţe autorităţilor sanitare, prin medicul de familie, apariţia oricăror simptome sau efecte adverse care pot fi puse în legătură cu imunizarea recentă.

***

CNCAV a făcut câteva precizări privind vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca (AZ).

Iată informarea de presă:

“Cu privire la lotul ABV 5300 de 1,6 milioane de doze de vaccin distribuite în 17 ţări din Uniunea Europeană (Lituania, Estonia, Luxemburg, Letonia, Irlanda, Danemarca, Bulgaria, Austria, Grecia, Suedia, Olanda, Polonia, Spania, Franţa, Islanda), pentru care anumite state au luat decizia de a suspenda temporar vaccinarea cu vaccinuri din lotul respectiv şi pentru care Agenţia Europeană a Medicamentului a demarat o investigaţie, menţionăm că România nu a primit doze din acest lot.

În ceea ce priveşte lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menţionat, precizăm că România a recepţionat prima tranşă de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 07.02. ac. Începând cu data de 15.02 a.c., au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele judeţe: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vaslui. Celelalte 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din judeţele Bacău, Bihor, Botoşani, Dolj, Gorj, Iaşi, Neamţ, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vaslui şi 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova.

În cursul acestei seri, a avut loc o şedinţă la care au participat reprezentanţii CNCAV, INSP, MS, ANMDMR. Situaţia celor două loturi de vaccinuri a fost analizată şi s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

• Ca măsură de extremă precauţie s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului;

• Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de faţă în România;

• Se înlocuiesc cele 4.257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.

Menţionăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauţie extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument ştiinţific care să fi impus această hotărâre.

Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia.

Astăzi, 11.03.2021, ca urmarea a analizei preliminare a cazurilor de evenimente tromboembolice raportate în Austria cu privire la lotul ABV 5300, EMA a transmis un comunicat oficial prin care anunţă faptul că la acest moment nu există indicii care să ateste o legătură de cauzalitate între vaccin şi evenimentele adverse raportate.”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns