Image 1
Image 2

Update: Rebeliunea din Rusia, stopată sâmbătă seara

Marţi se joacă două meciuri la Euro: Grecia - Cehia şi Rusia - Polonia
Update: Rebeliunea din Rusia, stopată sâmbătă seara
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Update: Rebeliunea din Rusia, stopată sâmbătă seara

Update: Sâmbătă seara, Evgheni Prigojin a fost convins după negocieri cu Aleksandr Lukaşenko să nu mai continue rebeliunea împotriva forţelor Kremlinului şi a regimului Putin. „Înţelegând toată responsabilitatea că ar putea fi vârsat sânge rusesc, întoarcem coloanele noastre şi ne îndreptăm în sens invers, în taberele luptă conform planului”, a transmis Prigojin, confirmând oprirea avansului mercenarilor. Kremlinul spune că nu are de gând să-l pedepsească pe Prigojin pentru insurecţie şi că a ajuns la un acord ca liderul Wagner să plece în exil în Belarus. Nici luptătorii din gruparea de mercenari nu vor fi pedepsiţi şi vor primi posibilitatea de se înrola la ministerul apărării rus şi de a semna contracte pentru a intra în armata regulată.

***

Vineri spre sâmbătă, seful Wagner, Evgheni Prigojin, a declanşat o rebeliune în Rusia. Acesta susţine că a preluat controlul asupra cartierului general militar din regiunea Rostov şi cere să se întâlnească cu şefii ruşi ai Apărării.

Din câte se pare este „o tentativă de lovitură de stat”. Primarul din Moscova a anunţat că sunt luate măsuri antiteroriste pentru a întări securitatea în capitala Rusiei.

Preşedintele Putin a intervenit şi a declarat, printre altele: „Aceasta este o campanie aventurieră criminală. Este echivalentă cu o revoltă armată. Rusia se va apăra. Luptăm pentru viaţa şi securitatea cetăţenilor noştri şi pentru integritatea noastră teritorială. Este o încercare de a ne submina din interior. Aceasta este trădare”.

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, sâmbătă, conform g4media. ro că toate autorităţile române monitorizează îndeaproape situaţia din Rusia, în deplină cooperare cu aliaţii.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a scris pe facebook că “Autorităţile din România urmăresc îndeaproape evoluţiile evenimentelor din Rusia. Sunt permanent informat despre evoluţia evenimentelor. Suntem în contact permanent cu Aliaţii.”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sigla Informatia Zilei

Asculta acest articol