Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

USL a batut in cuie lista candidatilor pentru alegeri locale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
conferinta de presa a USL Satu Mare
conferinta de presa a USL Satu Mare

Mai multi primari PDL din judet au solicitat primirea intr-unul din partidele uniunii

Duminica, de la ora 13, la sediul PNL de pe strada Cuza Voda, conducerea USL Satu Mare a sustinut o conferinta de presa avand ca tema principala anuntarea faptului ca Uniunea Social Liberala (USL), a batut in cuie candidaturile si listele pentru alegerile locale.

In plus, cei din conducerea USL judeteana au informat si in legatura cu rezultatele unor sondaje referitoare a sansele candidatilor uniunii la Primaria Satu Mare si la presedintia Consiliului Judetean in principal, dar si la ceilalti candidati. S-a mai vorbit si despre degringolada din PDL produsa in urma plecarii vicepresedintelui national Sorin Frunzaverde impreuna cu 40 de primari si 3 parlamentari, dar si despre anuntarea deschisa sau doar pe surse pentru moment, a plecarii altor lideri marcanti ai partidului aflat la guvernare. De asemenea, s-a spus ca exista informatii cledibile ca si membri de frunte ai UNPR ar dori sa revina la “matca”, adica in partidele de unde au plecat.

 

 

“Nu vom inchide usa primarilor PDL cinstiti si competenti, vom analiza fiecare caz in parte si in functie de mai multe criterii, ii vom primi sau nu, intr-unul din partidele componente ale USL”, au spus cei doi presedinti de organizatii judetene.

S-au intalnit cu reprezentantii mass media locala senatorul si presedinte al PSD judetean, Valer Marian, presedintele PNL judetean, Ovidiu Silaghi, presedintele PC judetean, Cristian Smadu, precum si cei doi candidati importanti ai uniunii, dr. Dorel Coica la Primaria Satu Mare si Adrian Stef, vicepresedinte al PNL judetean si al Consiliului Judetean (CJ), la conducerea consiliului.

In sondajul UDMR, dr. Coica il devanseaza pe Ilyes cu 8%

La inceput, Ovidiu Silaghi a trasmis condoleante familiilor presedintelui Traian Basescu pentru pierderea soacrei si celei a actorului Ioan Lucian.

Valer Marian a informat apoi ca vineri, 30 martie, conducerile partidelor ce formeaza USL si anume PSD plus ACD (Alianta Crestin Democrata), adica PNL si PC, au incheiat trei acorduri importante. Este vorba despre cel privind ponderea partidelor ( 4 PSD si 3 PNL) si ordinea listei pentru CJ, ponderea partidelor (5 PSD plus 3 PNL) si lista pentru Consiliul local Satu Mare, precum si lista de candidati pentru cele 65 de primarii din judet (37 PSD plus 28 PNL si PC).

Vorbitorul a reamintit ca primarii in functie ai partidelor din uniune vor candida in continuare (PSD are 16 iar PNL, 9) si ca, organizatiile locale sunt libere sa-si desfasoare pregatirile si campania dupa cum cred de cuviinta, desigur cu largul sprijin al partidelor din care fac parte candidatii si al USL.

Atat Valer Marian cat si Ovidiu Silaghi, dar si cei doi candidati, au spus ca USL Satu Mare va desfasura o campanie electorala foarte puternica si ca, in pofida rezultatelor imbucuratoare ale sondajelor nationale si locale si a degringoladei din PDL, cele 70 de zile ramase vor fi unele “de foc”, de foarte mare efort. Membrii USL vor explica locuitorilor din judet din fiecare strada, bloc, catun, casa, apartament, de ce sa voteze cu USL, aratand ca PDL a oferit “proasta guvernare, proasta administrtare”, ca PDL si UDMR au taiat salarii, pensii, au indatorat si au vandut tara, au facut un chin viata tuturor romanilor.

Referitor la sondaje, pe plan national USL conduce cu 59%-60%, iar PDL a ajuns la circa 13%-14%, sub PP DD. Am mai aflat ca si UDMR Satu Mare a realizat unul, in care dr. Coica il devanseaza pe Ilyes cu 8%, iar :tef este cu doar cateva puncte procentuale sub actualul presedinte al CJ, Csehi Arpad. Rezultatele sondajului UDMR sunt foarte aproape de cel al PDL-ului, care a fost realizat cu un numar de circa 4.000 de subiecti satmareni, deci cu o marja mica de eroare.

Prefectul Radu Giurca, apelat de noi duminica a negat informatia oferita ca sigura la conferinta de presa conform careia dansul si-ar fi dat demisia pentru a candida la functia de presedinte al CJ din partea PDL.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Monografia deputatei Paul adună în Ţara Oaşului politicieni din toate partidele

Şi-au confirmat prezenţa Vasile Blaga – preşedinte PDL, Cristian Poteraş, Ovidiu Silaghi – preşedintele PNL Satu Mare şi Erdei D. Istvan – deputat UDMR

Vineri, 16 august, la Muzeul Ţării Oaşului din Negreşti Oaş va avea loc lansarea albumului turistic “Ţara Oaşului” şi a platformei virtuale multimedia www.taraoasului-romania.ro, eveniment organizat de Andreea Paul – deputat PDL.

Până acum, şi-au confirmat prezenţa Vasile Blaga – preşedintele PDL, Cristian Poteraş, Ovidiu Silaghi – preşedintele Organizaţiei judeţene PNL Satu Mare şi Erdei Doloczki Istvan – deputat UDMR.