Image 1
Image 2

PROIECT LEGISLATIV

USR propune o platformă națională pentru prescripţiile medicale

USR propune o platformă națională pentru prescripţiile medicale
Uniunea Salvaţi România a anunţat, sâmbătă, că a iniţiat un proiect legislativ prin care se doreşte crearea unei platforme unice pentru prescripţiile medicale, care să includă şi stocurile de medicamente din farmacii.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

“Proiectul USR obligă Ministerul Sănătăţii să creeze o platformă prin care medicii de familie să poată emite reţete electronice şi în care pacienţii pot vedea în timp real stocurile de medicamente din farmacii. Practic, iniţiativa rezolvă ceea ce nu funcţionează în actualul cadru legislativ”, se precizează într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de USR.

 

 

Proiectul legislativ a fost gândit şi scris de deputatul Alin Apostol (foto), de meserie inginer software, şi deputatul Adrian Wiener, medic, arată sursa citată.

“Este absolut revoltător faptul că în România anului 2024 medicul scrie de mână reţetele pe bucăţi de hârtie. Pacientul ia apoi bucata de hârtie şi, în drum spre farmacie, se chinuie să înţeleagă ce anume are de luat de acolo. Am văzut că în Polonia este foarte uşor să primeşti reţeta de la medicul de familie, fie îţi dă cod QR, fie un PDF, ea ajunge la tine pe telefon foarte repede, e 100% digitală şi ţi-o păstrezi în telefon dacă vrei, nu în sertarul cu hârtii de acasă. Am propus ceva similar şi pentru România”, a declarat deputatul USR Alin Apostol, citat în comunicat.

 

 

Proiectul prevede emiterea reţetelor electronice prin intermediul unei platforme unice pentru prescripţiile medicale, platformă integrată atât cu Dosarul electronic al pacientului (DES), cât şi cu Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI). Ministerul Sănătăţii trebuie să creeze această platformă, iar medicii au obligaţia să treacă la folosirea ei gradual, în termen de trei luni de la data intrării în funcţiune, se mai arată în comunicat.

 

Citește și

 Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate funcționează din nou cu fluctuații

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ

Ședință ordinară cu 15 proiecte de interes

În 27 ocrombrie 2023, de la ora 12.00, consilierii județeni se întâlnesc în ultima ședință ordinară din această lună. Aleșii județeni vor dezbate 15 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now