Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Usturoiul conţine o substanta de 100 de ori mai puternica decat unele antibiotice

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O substanţa chimica din usturoi este mult mai eficienta in combaterea toxiiinfecţiilor alimentare decat doua dintre cele mai utilizate antibiotice, arata un studiu recent.

Compusul, numit sulfura de dialil, poate distruge stratul mucos protector seceretat de anumite bacterii si care le apara de acţiunea unor antibiotice – arata descopera.ro.

In comparaţie cu doua antibiotice mult uzitate – eritromicina si ciprofloxacin – sulfura de dialil este nu doar mai puternica, ci si acţioneaza intr-un timp mult mai scurt.

Rezultatele au fost obţinute de cercetatorii de la Washington State University, care au testat acţiunea substanţei extrase din usturoi asupra bacteriilor din genul Campylobacter, care determina cele mai multe cazuri de toxiinfecţii alimentare in SUA, Marea Britanie si, foarte probabil, in multe alte ţari ale lumii.

Cauza o reprezinta consumul de alimente contaminate, in special carne de pui cruda sau insuficient gatita.

In afara de toxiinfecţii alimentare manifestate prin dureri abdominale, diaree si febra, bacteriile Campylobacter se afla la originea a aproximativ o treime dintre cazurile de sindrom Guillain-Barré, o maladie rara si severa, care poate duce la paralizii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns